Dobra, mam ten sam soft co Ty i działa bez podłączenia do kompa. To już nie będę wklejac tych zrzutów z softów. Jutro sprawdzę czy połaczę się z GT.
Tak, radzisz dzielić górę i dół rpm. Będzie ciężko jednej osobie z samą górą. Chyba, że z kims jeździć, kto będzie przełączał w komputerze.
Ja jak patrzę na te wyniki, to myślę, że trzaba długo jeździć w różnych warunkach, żeby zapełnić całą mapę i dużo mieć zliczeń.
I uważam, że nasz bieg to 3. Bieg 3. od 1500 do odcięcia i wystarczy. Choć 4. z różnych przyczyn może i byłby lepsza.
Poza tym wydaje mi się, że najwięcej zdarzeń w zakresie fuel trim widać przy 1/3 do 2/3 otwartej przepustnicy, ale trzeba to sprawdzić jeszcze. Myślę, że błędy mieszanki powstają właśnie wtedy.
Nowy soft, nowe mapy, nowe jazdy.
Dla JTSa - trzeba by chyba zrobić mapy dla jałowego, na rozgrzanym - zakresy rpm. z max min 850 +-10? i nagrywać co się dzieje wtedy. To pozwoli zobaczyć co z parametrami na jałowym - jak b. pływają oraz być może pozwoli udowodnić lub wykluczyć tezę o wzbogacaniu periodycznym mieszanki celem obniżenia temp. spalin?