Z doświadczenia własnego mogę powiedzieć że syntetycznej Seleni Racing 10W60 mój TS zużywał więcej na 1000km niż zalecanej 20K for AR 10W40
Printable View
Z doświadczenia własnego mogę powiedzieć że syntetycznej Seleni Racing 10W60 mój TS zużywał więcej na 1000km niż zalecanej 20K for AR 10W40
w takim razie nie ma co grymasić i trzeba kupić tego Valvoline MAXLife 10W40, pozdrawiam
JA uŻYWAM OLEJU VALVOLINE 10W40 I CO MOGE POWIEDZIEĆ TO ŻRE MI GO TYLE SAMO CO NP. MOBOLA
Ja z pewnością tak zrobię. Nawet jeśli nie spadnie jego spalanie, to przynajmniej ten olej jest mniej popularny niż Castrol, którego używam, a co za tym idzie prawdopodobieństwo jego podrabiania jest niższe. Ponadto ktoś gdzieś napisał, że Castrol GTX Magnatec, to olej zupełnie nie nadający się do T.S.a... A jak to będzie z tym Valvoline, to przekonamy się już za jakieś 3 tys km :)Cytat:
Napisał provokator
Pozdrawiam.
- Rafał
Możecie się śmiać, ale ja zrobiłem taki myk w kolejnym już samochodzie:) a wcześniej w alfie przez przypadek:
Zalełem w pełni syntetyczny lotos i zrobiłem na nim kilkaset km. by wymyło silniczek ( a wymyło bo zleciał czarny) Spuściłem go i zalełem olej właściwy czyli valviline max life półsyntetyczy.
Ten już jest cały czas jak miodek i robi swoje:) czyli to co deklaruje producent.
no też czytałem że jest dobry, zalecany do silników z dużym przebiegiem jak również zalecany do zalania po oleju mineralnym...
u mnie z olejem to była kupa smiechu bo liqui moly 10w-60 szło mi tyle ze w zasadzie nibyło juz na koniec co wymieniać:)
Za to po zmianie na valvoline 10w40 się upokoiło:) Generelanie moj TS traktowany do 5000 obr oleju ne bierze (jezdziłe mtak cały miesiąc)
Niby nie, ale jednak (nawet na tym forum) przeczytać można, że po wymianie oleju na inny, o tych samych parametrach, lecz innego producenta, zużycia może się nieco różnić.Cytat:
Napisał Maciek-156
Silnik 15 kkm po remoncie, od początku właściwie tyle brał. Zakres - pierścienie, tłoki, honowanie gładzi, uszczelniacze + obróbka głowicy.
A szlif wału + nowe panewki?
Nie było takiej potrzeby. Chociaż z perspektywy czasu - cholera wie...Cytat:
Napisał Maciek-156