U mnie tak właśnie było:)
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
Printable View
a wie ktoś od czego to zależy, że w 2 wersjach programu w 3 zakładce mam tylko 1 opcje: osiowanie proxi?
A którego masz MES'a?
U mnie w 2.2 jest tak samo dla 159 oraz dla Brery (silnik 2.4 jtd):
Załącznik 208037Załącznik 208038
Mam fes-a 3,5 i 3,6 w pelnej wersji. W zakładce regulacje mam tylko osiowanie proxi. Dziś zaopatrzę się w mes-a 2.2 i dam znać czy poszło:)
Pewnie nie pójdzie, bo u mnie w FESie 3.6 jest tak jak powinno być. Może jak wcześniej wspominałem masz jakiś dziwny kabel i nie da się przez niego tego zrobić więc program ukrywa te funkcje?
dziękuję koledzy:) na mesie 2.2 poszło bez problemu i wszystko jest wporządku:) wszystkie opcje które mi pokazaliście, są w nim dostępne. Nie wiem dlaczego fes 3.5 i 3.6 nie pokazuje tych opcji, ale wiem że przerzucam sie na multiecuscan:)
Pewnie w wcześniejszych wersjach program nie był dopracowany.
Tak czy inaczej, dobrze że się udało. Tempomat to fajna rzecz jak ktoś robi trasy. A kontrolka nie jest niezbędna, ale jak coś ma działać, to niech do cholery działa :)
Dużo już zostało w tym temacie powiedziane, ale tej informacji jeszcze nie widziałem. Gdyby ktoś dorabiał wiązkę do tempomatu, to do wtyku dźwigni przy kierownicy wystarczy zwykłe złącze CRIMP (6 pinowe) + 6 pinów żeńskich. W sklepie elektronicznym to koszt około 0.8zł za komplet. Takie złącze w przeciwieństwie do oryginalnego nie posiada zatrzasku zabezpieczającego przed wypadaniem, ale to nie powinien być problem, bo raz że złącze siedzi dość ciasno na pinach we wtyczce, to jeszcze można zabezpieczyć całą wiązkę opaską zaciskową (tzw. zipem).
Załącznik 208215
Tutaj jeszcze bardzo fajna instrukcja obrazkowa: http://www.159ownersclub.it/public/f...p?albumid=1010
Chłopaki, pomóżcie!
Miałem wiązkę pomiędzy ECU a D001, dorobiłem wiązkę od D001 do manetki we własnym zakresie. Piny w D001 są OK, wtyczka H007 wydaje się OK, zwarć nie ma itp. Przełożyłem tylko manetkę tempomatu z całego przełącznika który kupiłem na allegro. Po zmontowaniu niestety tempomat nie działa :( Nie robiłem osiowania, bo nie mam jeszcze kabla, ale z tego co wyczytałem powinno wszystko działać bez tego. Czy jest szansa że po osiowaniu zabangla, czy jednak przyczyna może być gdzieś indziej?
Jeszcze jedna sprawa:
W opisach zamieszczanych tutaj można znaleźć info, że :
11 --- 5 (- )
10 --- 6 (+ )
Natomiast w schemacie z elearna, który też tutaj się znajduje, jest podane na odwrót:
11 --- 6 (- )
10 --- 5 (+ )
To jak z tym powinno w końcu być?
Zakładam że wiesz ze tempomat działa dopiero od 3 lub 4 biegu i z tego co pamiętam powyżej 50 km/h..
Sorki za takie spostrzeżenia ale różne żeczy widziałem :)
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka