A może to po prostu błąd w opisie?
Printable View
A może to po prostu błąd w opisie?
Nie ma spryskiwaczy - więc nie są to oryginalne światła ksenonowe. A jak świeci ogromna większość nieoryginalnych to doskonale wiem, wystarczy wyjechać wieczorem na ulicę i trafić na odpowiedniego golfa czy kadeta z przeciwka. Zgadzam się, że takie światła jeśli dobrze zrobione i wyposażone w soczewki oraz samopoziomowanie i czyszczenie reflektorów (spryskiwacze/wycieraczki) są użyteczne i nie oślepiają innych. Tutaj raczej jednak jest inaczej.
moim zdaniem jezdzenie bez samopoziomowania, spryskiwaczy i w ogole na kombinowanych swaitlach niesie za soba podstawowe ryzyko.:
w momencie kolizji/wypadku z naszym udzialem, druga strona zawsze moze oswiadczyc ze np. kierowca zostal oslepiony przez nasze swiatla, a ich podstawowa ekspertyza wykaze ze sa niezgodne z przepisami, to jestesmy w tak zwanej czarnej dupie.
Takze jesli juz przerabiac to na orginalne lampy ksenonowe, samopoziomowanie + uklad czyszczenia albo w ogole nie przerabiac.
We wspomnianym przypadku jesli rzeczywiscie sa ksenony a nie ma spryskiwaczy - dla mnie wniosek jest prosty.
Witam:)
Transakcja z Glovashem przebiegła pomyślnie :) Tak jak mówiliście, że będę zadowolony...i jestem :) Na jeździe próbnej tylko wyszło, że coś ściąga w lewo... Mam nadzieję, że cokolwiek tam poszło, niedrogo się naprawi, sam zacznę od zamiany kół :) Wrażenia z jazdy - bezcenne, furka naprawdę ładnie utrzymana, zawieszenie czasem nieco ciut za niskie jak na te polskie drogi, bo małe obcierki niekiedy się zdarzały (szczególnie w koleinach).. Przesiadłem się z LPG 60km i z początku ciężko mi było opanować auto...:P, ale w drodze powrotnej......rozwinąłem skrzydła, a tu widzę jest co rozwinąć :D
Także dzięki Wszystkim za wszelkie porady :beer: :beer: Nie wiem czy kiedyś kupię już coś innego niż Alfę...jest bardzo w moim stylu :D
Pozdrawiam serdecznie ! Szczęśliwy posiadacz Rosso Alfa Romeo 147 1.9 JTD :)
Donarello, gratulacje, ale jeżeli lampy mają faktycznie tanie hidy, to albo je wywal albo załóż zestaw taki jaki powinien być ...bo... nie chciał bym cie spotkać w nocy z naprzeciwka jak mnie oślepiasz
Witamy w klubie:)
Teraz przygotuj się na "znajomych", którzy mają golfy, astry i inne takie tam, którzy płacząc przy swoich pojazdach pod blokiem bo nie odpaliły, prosząc Cię o pomoc będą gadali: "Alfe kupiłeś? Weź, taki złom!!! Przecież to się psuje! Trzeba było Golfa kupić!" Hehehehehehhehe;)
Pozdrawiam
Mam nadzieję, że ALF się będzie sprawował...
Co do dywagacji na temat Xenonów - Błąd w ogłoszeniu MotoGratka..
Auto nie ma żadnych HIDów tylko zwykłe H7 Philips BlueVision.
Tak więc kolega nikogo nie będzie oślepiał...
Na diagnostyce wyszło, że są ustawione idealnie, więc bez paniki ;) Poza tym do wymiany wahacz górny i tulejki wahacza dolnego, także na tygodniu zakupię skądś, bo jeszcze nie wiem czy w sklepie, czy na Allegro taniej wyjdzie.:)