Ja nie miałem tej trudności, zresztą w fotorelacji pokazałem jak te zaślepki należy odkręcić.
Zamówiłem już kolejne Hertze, tym razem na tył i wreszcie będę mógł powiedzieć, że zestaw Bose gra jak należy. No i jak to brzmi : 8+1 głośników :)
Printable View
Ja nie miałem tej trudności, zresztą w fotorelacji pokazałem jak te zaślepki należy odkręcić.
Zamówiłem już kolejne Hertze, tym razem na tył i wreszcie będę mógł powiedzieć, że zestaw Bose gra jak należy. No i jak to brzmi : 8+1 głośników :)
Zamówiłeś takie same DT 16 czy jakieś inne? A w tylnych boczkach masz też pociągnięte kostki czy musisz je znaleźć? Pytam, bo ja demontowałem całe plastikowe elementy (te z popielniczką) i z tyłu kostek brak, a z przodu były. Jak będziesz demontował tylne boczki to wstaw proszę fotorelację. Sam chcę pociągnąć tweetery do tyłu przy okazji.
Patrzę teraz na tą Twoją fotorelację i faktycznie zaślepka w plastikowym elemencie jest zupełnie inna niż u mnie. U Ciebie można ją odkręcić, u mnie był stały wylew, który można było jedynie przewiercić. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęć, jak to zwykle czynię, gdy coś robię :)
Zresztą nawet sama maskownica nieco się różni między naszymi rocznikami. U Ciebie jest taka ładna chromowana "ramka" u mnie tylko goła, czarna maskownica.
Dziwne, że nie miałeś kostek z tyłu. Wydaje mi się, że powinny być. U mnie było wszystko i kostki i głośniczki tylko nie podłączone:)
Sięgnijcie ręką nieco głębiej:) Powinny być..Ja znalazłem bez problemu ale całe boczki zdejmowałem..
Ja ostatnio robiłem rozeznanie czy są kostki z tyłu. Były, miałem je na wierzchu, więc z podłączeniem nie będzie problemu. Nie rozbierałem całego boku, wyjąłem tylko ten element plastikowy z tweeterem.
Kupiłem także DT16. Zrobię fotorelację.
a rozbierał ktoś ten tylni boczek? Bo tego akurat nie wiem jak zrobić. Zakładając najgorszą wersję- że będę musiał szukać kostek gdzieś w tapicerce
kolego jeśli masz program- elearn ( do ściągnięcia z forum) dla GT to po kolei masz opisane co i jak rozkrecać i zdejmować. z tego co patrzyłem to proste. kilka wkrętów od boku oparcia siedzenia (trzeba otworzyć oparcie) 1 wkręt mocujący plastik progu drzwi i chyba 2 śruby mocowania pasów bezpieczeństwa do karoserii (metalowy chromowany pręt przy podłodze) . reszta to plastikowe wciski pod tapicerką.
To już chyba sobie nawet sam poradzę :)