I jak niby chcesz hid do drogowych założyć?? :sarcastic:
Printable View
I jak niby chcesz hid do drogowych założyć?? :sarcastic:
Nie zamierzam do drogowych zakładać hidu, po prostu się nie zrozumieliśmy;)Długie są super.
Natomiast mam włożony hid do soczewki tak jak koledzy wyzej z cała instalacją w lampie, od dwóch lat tak śmigam, światła ustawiane na stacji diagnostycznej ale i tak mam opuszczone światła na poziom1-2 bo na wybojach zauważyłem, że światło mruga dość wysoko to po co ktoś ma mnie przeklinać;)chociaż zdaje wiem że ori system zachowa się tak samo w tej sytuacji.
Ksenon czy hid zawsze niżej się ustawia.
Mówisz o sytuacji ustawiania z urządzeniem na stacji?
Koledzy a u Was nie wyskakuje żaden komunikat przez hidy? Ja mam zawsze taki
Check right hand side front light
Mi nie, może inna żarówka Ci nie domaga. Mijania nie są na szynie can, przynajmniej u mnie i w większości 159. Włóż spowrotem zwykle zarówki i zobacz czy coś się zmieni jeśli nie to szukaj gdzieś indziej.
Dodano po 2 minutes:
Ja lekko opuściłem lewą lampę pod maską( bo ona nie ma dla mnie dużego znaczenia bardziej ewentualnie razi kierowców z naprzeciwka) a następnie obie o poziom niżej.
Nie ma takiej opcji aby odcięcie ori xenon 159 miał takie samo jak ori H7. Mógłby ktoś z ori xenon zrobić fotkę 5m przed ścianą. A płaski odcięcie jest nie tylko w US. Ori xenon w nowych furach, np. VW Passat CC ma płaskie odcięcie. Ale dobrze że przynajmniej ściągacie te światła w dół przy HID'ach. HID nie w soczewce to samo zło, w soczewce prawie ok, bo jak klosz się brudzi to światło razi plus prawy wali w górę.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=154501&stc=1
Co prawda 156 ale 159 ma identycznie - zresztą każde auto z grupy fiata ;)