kolejny "fachowiec"... już była na ten temat dyskusja na forum polecam Ci się z nią zapoznać i nie wprowadzać niepotrzebnego zamieszania. W razie wątpliwości opis procedury w eLearn pomoże Ci to zrozumieć
Printable View
kolejny "fachowiec"... już była na ten temat dyskusja na forum polecam Ci się z nią zapoznać i nie wprowadzać niepotrzebnego zamieszania. W razie wątpliwości opis procedury w eLearn pomoże Ci to zrozumieć
@jaboleq rozwiń myśl proszę.
Mi wymieniali chyba już z 5 razy wahacze górne. Teraz znowu skrzypi po miesiącu. były lemfordery teraz trw i zawsze to samo. Mechanik rozkłada ręce i będziemy ściągać orzecznika.
Z tego co ja wiem to tuleje są ruchome... Jeden ciort w jakim położeniu dokrecisz.
- - - Updated - - -
Aha a ta mniejsza tuleja jeszcze rusza się na boki.
wymieniłem górne na TRW, wytrzymały 4 miechy, skrzypia jak stara szafa wiec ida niedlugo na reklamacje...
To nie są farmazony, ja kupiłem akurat orginalny, zakładałem sam, dokręciłem tuleje w pozycji neutralnej i jakoś na razie nakulał mi 60 000 i wszystko ok.
Skoro nawet TRW i ori sie sypie spróbujcie regenerowanych, sporo osób z forum jeździ na nich i jak na razie nikt nie narzeka
Ja miałem wahacz górny prawy wymieniany jakieś 4 miesiace temu, też założony nowy TRW. Zrobiłem w tym czasie jakieś 5 tyś. km i od 2 tygodni skrzypi jak stara wersalka przy każdym bujaniu samochodem - z prawej strony własnie. Mechanik obstawia dolny jednak jakoś przestałem mu ufać po kilku nieudanych diagnozach i przymierzam się do wymiany górnego jednak. Dam znać jak już to zrobie.
- - - Updated - - -
Dodam tylko, że żadnego luzu w zawieszeniu nie mam. Po prostu skrzypi ;)
Regenerowane ode mnie jakoś jeszcze nikomu nie skrzypiały(pod warunkiem prawidłowego montażu). Albo coś jest nie tak z tym TRW albo macie kiepskich mechaników
Albo na polski rynek jakieś inne są. Jeszcze nie słyszałem żeby komuś skrzypiały wahacze TRW w UK. Sam mam dolne TRW od ponad roku i nic. Teraz też kupiłem górny TRW drugi też zamierzam kupić TRW. Rozmawiałem z gośćmi co robią tylko Alfy i sprzedają głównie wahacze TRW i nie mieli zwrotów jeszcze.