wizyta u znajomego z elm powinna wystarczyć
a ile aso woła za takie coś ? z ciekawości pytam
Printable View
wizyta u znajomego z elm powinna wystarczyć
a ile aso woła za takie coś ? z ciekawości pytam
Odkopie kotleta:
Po wymianie przepływki zaczął mi migać licznik. Błędów w kompie brak, zrobić proxy?
Sęk w tym że samochód jeździł na nie tej przepływce co trzeba ( koncówka numeru BOSCH 308, a u mnie powinna być 120 i taką założyłem ) Akumulator ma z rok czasu i nie było z nim problemów, nie mam zwykłego radia - connect nav_+, klima sprawna i działa, szyby to samo. Jutro odepnę aku i zobaczymy co będzie, bynajmniej zastanawia mnie to że przepływka powinna mieć autoadaptację, a po jej wymianie zaczą migać licznik. Trzeba chyba będzie po urlopie kupić ELM 327 ...
Przełóż spowrotem starą przepływke i zobacz
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przepływka przecież nie jest centralką, żeby po odpięciu zgłaszać się do ECU. Jedynie będzie mogła powodować złe sterowanie turbiną, oraz błąd na desce http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171723&stc=1
Podepnij się pod komputer i sprawdź, która centralka zgłasza błąd...
Nic innego nie odpinałeś/zmieniałeś, od czasu kiedy licznik km zaczął mrugać?
Panel sterowania szybami? Radio?
Był wymieniany panel klimy, ale licznik zaczął mrugać dopiero po zmianie przepływki. Podłączyłem kompa i nie ma zapisanych błędów
Zrób proxy to przestanie mrugać
Po wymianie panelu robiłeś proxy?
Sprawdź które centralki się zgłaszają. Zwróć szczególną uwagę na klimatyzację, czy się zgłasza. Jeśli nie - rób proxy. Ale koniecznie sprawdź wszystkie centralki czy gdzieś nie masz błędu bo możesz narobić problemów robiąc proxy z błędem.
Witam! Czy ktoś z forum (okolice wroclawia,oleśnicy) dysponuje kabelkiem elm 327 i softem zeby przeprowadzic w mojej alfie osiowanie proxy? Wymieniany byl panel klimy i mruga licznik km. Jest jeszcze błąd poduch ale to chyba przy sprzataniu za energicznie podszedlem do kostek pod siedzeniem. Oczywiscie odwdziecze sie...temat do dogadania.