mialem wgięcie w alu, letnie:) wyklepali mi ladnie, mucha nie siada... Z wizerunkowego punktu widzenia, szkoda AR dla stalówek. W dodatku, wiadomo, zaspy, bez kołpaków... auto wyglada jak stara ciota:)))
Printable View
mialem wgięcie w alu, letnie:) wyklepali mi ladnie, mucha nie siada... Z wizerunkowego punktu widzenia, szkoda AR dla stalówek. W dodatku, wiadomo, zaspy, bez kołpaków... auto wyglada jak stara ciota:)))
Poprzedni właściciel mojej 147 uwazal, że na stalowkach wygląda gangstersko. Do dziś nie wiem co miał na myśli, ale jako uczciwy człowiek wolę jedzic na aluminiowych zeby sie komuś z gangsterem nie skojazyc :)
Ale sa też ludzie tacy jak ja, którzy na zimę kładą gume 195/65/15 i jaki jest sens w takim rozmiarze przepłacać za alusy...efekt i tak będzie mizerny. Inna sprawa jest w przypadku takiej 159 Ti lub Julki, gdzie na zimę się kładzie ładną 17, a na lato rozmiar większe.
Wiem drift'r że Ty zimowe masz 15 te standardowe alfowskie, miałem je w poprzedniej i ani te ładnie nie wyglądają, ani stalówki. Jak juz coś to tak jak pisałem, 17 na zimę i wtedy można śmigać na alusach bo auto wygląda świetnie cały rok :)
Przepłacać?... Felgi stalowe o rozstawie 5x98 nie są zbyt pospolite i ciężko dostać używki w dobrej cenie :) Komplet ALU 15" lub nawet 16" można wyrwać w zbliżonej cenie :) Jeśli miałbym nawet przepłacić za ALU parę złotych, to zrobiłbym to :D
Co innego jeśli ktoś ma stalówki i nie chce kupować kolejnego kompletu, żeby nie robić sobie kosztów :)
Może nie jest zbyt obiektywny, ale na mojej zmiana ze stali na alu zrobiła dużą różnicę i to mimo 15 :)
Chociaż teraz bym się zdecydował na 16 zimowe.
Cytat:
KHOT
Chill m8, stosowna emotka na końcu miała podkreślać niewinną zaczepkę.:PCytat:
odnoszę wrażenie że nie doczytałeś mojej wypowiedzi do końca... :P Przecież ja tu o tym napisałem (patrz cyt. wyżej) ;)
A mnie się widzi latem polakierować komplet stalówek na biało i wykaligrafować czerwonym lakierem w pięknym łuku "Alfa Romeo" i "Cuore sportivo" na brzegu. Co Ty na to? :D
Załącznik 80915tu masz oklejone na biało standardowe 15' w 147 kolegi pabloilala a po prawej moja pierwsza Alfina w Irlandii. Foto ze spotu z chłopakami z Alfaowner:)
- - - Updated - - -
Ja do swojej 156 chciałem kupić stalówki ale koszt wychodził coś koło 280zł a za niecałe 400zł wyrwałem na szrocie ori alu 15' jak na zdjęciu wyżej. Czasami warto podzwonić po szrotach popytać.