Przed liftem 159 różnica była 205 kg
3.2 V6 Q4 waży 1740 kg
1.9 JTDM 16V waży 1535 kg
Printable View
ow kierownik 159tki zostal poproszony o konkretny ogien - wiec jak wyzej, bez szalu
jezdziłem kilkoma 159 od 1.9 JTDM 150 do 3.2 Q4.. niestety jeszcze nie miałem okazji poruszać się 159/brera z silnikiem 1.8tbi
i krótko stwierdzam, że żadna nie mogła by stanać obok mojej 147ki.
Jeśli miałbym aktualnie wybierać to padło by na 2.0 JTDM.
Niestety 3.2 Q4 jest cieżkie, wolne i do katalogowych 7sek do 100km/h mu daleko.. 2.4 210 jeździ troszkę lepiej jak seria w 147 JTD 140KM.
Tyle odnośnie osiągów. Co do komfortu jazdy.. Samochód bezkonkurencyjny aczykowiek mogli by trochę zrzucić z wagi na przedniej osi bo lubi sobie wyjechać.
osiagi osiagi osiagi i jeszcze raz OSIAGI.Najwazniejsze na tym forum jest ile do setki i ile koni pod maska.Omen zatem nigdy w zyciu nawet na spocie nie pozwol zeby takowa stanela obok Ciebie
Cuore Sportivo kolego ;)) gdzie ono w 159 ? Jedynie w stylistyce..
czasami zastanawiam sie ile macie lat i gdzie na tych naszych drogach (w ogole na drogach) potrzebne Wam te konie mechaniczne.Raczej potrzeba na drodze oleju w glowie.Jedz na tor bo tam jest miejsce dla wyscigow albo na jakis rajd.Skoro zadna 159 nie moze stanac obok Twej zacnej,mocnej i wykwintnej 147 to ja Cie szanownie przepraszam ze nie mam tyle koni pod maska zeby zasluzyc na Twoj szaczun i uznanie.
- - - Updated - - -
sluszna uwaga:D
pafka ale to nie Cuore Sportivo.Jeszcze jakby kolega mial GTA to bym zrozumial ale On ma zwyklego klekota-pewnie nieco podciagnietego ale to i ja moge sobie zrobic.Ale wiadoma sprawa kazdy chwali swoje uwazajac ze najlepsze, no moze oprocz mnie i kilku osob ktorzy nie naleza do wspomnianej grupy wybrancow - Cuore Sportivo:D