Robiłem rzeźbę ze swoimi mocowaniami i przednie weszły jakby stamtąd były. Najwyraźniej to jest to samo.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Printable View
To jest bardzo dobra informacja gdyby "nie pykło" z poduszką od kappy. Wtedy mamy "wsad" tylko kwestia wyrzeźbienia w miarę tanio reszty. Ale liczę na to że dorobienie do poduszki od kappy reszty będzie najłatwiejszą i najtańszą opcją.
A czy przednia poducha nie jest przypadkiem z łożyskiem, to znaczy czy te łożysko jest w gumie, czy w tej metalowej obudowie?
PS. parę miesięcy temu z ciekawości zamówiłem poduche przednią od Cromy, bo wygląda bardzo podobnie, ale była za duża o ile dobrze pamietam, to znaczy nie dało jej się wpasować w kielich.
Załącznik 281391
Tam nie ma łożyska.Kolumna stoi na sztywno. To nie jest MC Person,gdzie masz łożysko.
Liczę na to że wykonawcze będą własnie zoptymalizowane tak żeby można było wrzucić na frezarkę a wtedy jesteśmy w domu :) Do tego ta poduszka z przedniego mocowania i jest bajka. Myślisz że te talerze można wykonać z innego materiału np. aluminium i zrobić je skręcane tak żeby można było tą poduszkę wymienić w przyszlości?
Frezowanie tego byłoby chyba cholernie drogie. Tak, jak Marek pisze: tłoczenie, albo dobranie z jakiejś taniej wersji od innego modelu. Najważniejsze, że mamy wkład - to podstawa :)
Jest kilka opcji. Na chwilę obecną tak jak pisałem wydaje się najprostsze użycie poduszki z kappy + parę prostych elementów. Po weekendzie zobaczymy. Odnośnie materiałów to wolałbym nie eksperymentować z innym niż stal. A o rozkręcaniu też myślałem ale zajmę się tym jak będę miał poduszkę w łapie bo nie chce mi się teraz myśleć "na sucho" :lol:
A wiecie że Kappa ma dwa rodzaje poduszek przed i po lift ,jak wiecie, to nie przeszkadzam ,trzymam kciuki