Jakaś kontynuacja historii? Frakcja JTSowa się nieco uaktywniła ostatnio, chętnie poczytamy ;)
Jakaś kontynuacja historii? Frakcja JTSowa się nieco uaktywniła ostatnio, chętnie poczytamy ;)
A więc w końcu oddałem do ASO na Zakopiance. Auto oddałem w czwartek o 9, dostałem auto zastępcze a o 16 Brera już była gotowa. Wymiana kompletnego rozrządu z robocizną to koszt 4200zł brutto, gwarancja na 2 lata. Ogólnie jak narazie jestem bardzo zadowolony. W piątek zadzwoniła do mnie osoba z ASO z ankietą czy wszystko przebiegło pomyślnie, czy osoba przyjmująca zlecenie była miła i kompetentna, czy ogólnie jestem zadowolony z obsługi.
no ten typ tak ma :)
Pewnie został wymieniony też wariator rozrządu, a to on podnosi koszty.
Dokładnie, z łańcuchem wymienile dwa kółka wałków cena samych kółek to ok 2 tyś zł. Pompy wody się nie wymienia. Wymiana łańcucha rozrządu jest zazwyczaj bardziej czasochłonna niż paska.
- - - Updated - - -
Tak, łańcuch był rozciągniety, kółka też miały wytarte zęby ale to normalne. Widziałem i łańcuch i kółka. Plus jest taki że, te nowe kółka już są konstrukcyjnie pozmieniane i podobno na plus. No i łańcuch też już nie jest zrobiony z gównolitu ;) Pojezdzimy zobaczymy.
No to teraz nie pozostaje nic innego jak życzyć bezawaryjnej eksploatacji na nowym łańcuchu