Dzięki za odpowiedź. Czyli z domykania szyb i składania lusterek nici, a szkoda. A te doświetlenie to jutro zobaczę, wiem że podobny system jest 'follow me home' po wyłączeniu auta. Pewnie i tak nie będzie to używane, ale zawsze warto wiedzieć.
Printable View
Dzięki za odpowiedź. Czyli z domykania szyb i składania lusterek nici, a szkoda. A te doświetlenie to jutro zobaczę, wiem że podobny system jest 'follow me home' po wyłączeniu auta. Pewnie i tak nie będzie to używane, ale zawsze warto wiedzieć.
ale to ja o tym follow me home pisalem.Ogarnijcie sie bo juz mi rece opadaja.Wiesz w ogole o co pytasz??
Wiem o co pytam, a Ty nie czytasz dokładnie tego co napisałem na początku. Już bardziej pretensjonalnego tonu nie mogłeś użyć?
Pisałem o PRZYCISKU P po lewej stronie, obok świateł przeciwmgłowych itp. (przycisk C, instrukcja str. 72) - ŚWIATŁA PARKOWANIA.
Follow me home - do tego nie potrzeba dodatkowych przycisków, wiem jak aktywować, chodzi mi o te doświetlanie parkingowe, które nie wiem jak aktywować, bo przy wyłączonych światłach nic się nie aktywuje.
to trzebabylo napisac ze o to Ci chodzi bo ja nie wiem jakie doswietlanie parkingowe,gdzie kolo manetek czy na manetkach.Skoro piszesz o manetkach to droga dedukcji doszedlem do tego ze chodzi Ci o follow me home.Nie slyszalem o czyms takim jak doswietlanie parkingowe.Z ktorej niby strony mialoby doswietlac-z przodu/z tylu/po bokach??Niby co by mialo doswietlac??Dodatkowego oswietlenia nie ma
"Światła parkowania
Zaświecą się przy zgaszonym zestawie
wskaźników po naciśnięciu przycisku C.
Po naciśnięciu przycisku zostanie wyemitowany
sygnał akustyczny ostrzegający
i w zestawie wskaźników zaświeci
się lampka sygnalizacyjna 3.
Gasną po ponownym naciśnięciu przycisku.
Przy świecących się światłach parkowania,
przesuwając dźwignię lewą świateł
zewnętrznych w górę lub w dół możliwe
jest wybranie strony (prawej lub lewej),
po której światła będą się świecić.
W tym przypadku w zestawie wskaźników
gaśnie lampka sygnalizacyjna
3.
Przy dźwigni lewej w pozycji środkowej
zaświecą się natomiast cztery światła
parkowania i lampy oświetlenia tablicy
rejestracyjnej."
czarny – wyluzuj, bo już kolejny raz się podnosisz, a potem okazuje się, że nie do końca słusznie.
Doświetlanie parkingowe to nic innego jak możliwość włączenia świateł pozycyjnych po wyjęciu kluczyka (i tylko po wyjęciu, przycisk nie działa z włożonym kluczykiem). Nie ma nic wspólnego z "follow me home". Przycisk znajduje się tam, gdzie przycisk do resetowania licznika km i włączania przeciwmgielnych. Nazwa jest myląca – sam zresztą wpadłeś w tą pułapkę. Ja kilka dni szukałem do czego służy ten przycisk. Manetką kierunkowskazów można wybrać czy mają się świecić lampy pozycyjne lewe czy prawe.
Dzięki jahu, o to mi chodziło :) Trochę nie rozumiem po co jest ta opcja, skoro przy zgaszonym silniku i wyjętym kluczyku działa :) No ale może kiedyś będzie potrzeba użyć to już wiem co gdzie i jak.
Rozwiązanie znane z grupy VAG.