Na 99% ponowna próba.
Printable View
Na 99% ponowna próba.
no zarzeka się że to jego 3 gtv... i niby 100% ori nic nie malowane szyby ori itd.
A mechanicznie, silnik nie był robiony czasem ?
Tłumaczy, że auto jest od 3mcy w Polsce. Malował pokrywy głowicy itp. Nie działa klimatyzacja (ponoć skraplacz).
Wcześniej sprzedał inne Gtv komuś do Wawy.
Wg eper rok produkcji to 09.2001 a nie 2002 oraz wersja Lusso a nie Edizione Sportiva (ale nie do końca jest to jasne). Zastanawiające są te nerki w blotnikach, które w eper dla tego auta nie są dostępne.
Pozdr
Sportiva, była chyba tylko w Niemczech, dlatego eper tak "reaguje".
Ok. Ma ktoś screen albo inny dowód że to auto było rok temu już wystawione w kraju?
Pozdr
Tutaj akurat wszystko pasuje:
- rocznik 2001 na pewno, bo tylko wtedy była ta wersja w tej postaci - mogła być kupiona później i 2002 to data pierwszej rejestracji
- wg Eper nie sprawdzisz wersji limitowanej, wyskakuje jedynie Lusso, Medio lub nic. E.S. powinna wyskoczyć jako Lusso i tak jest.
- nerki i białe kierunkowskazy są częścią pakietu E.S.
- - - Updated - - -
A broszurki wersji E.S. widział? :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/08/643.jpg
Błotniki są od wersji Cup, wykorzystywane były w innych wersjach limitowanych.
Jeśli auto z grubsza jest Ok to można się potargować i brać
Tak...są trudne do zdobycia :-)
Dzięki. Wychodzi że to nie jest pierwszy lepszy składak :)
?
To oryginalna, limitowana wersja.
Już poprawiłem post dodając "nie".
Ale cena nie jest niska... Klima niesprawna, rozrząd nie wiadomo ile ma (organoleptyczna ocena że pasek i pompa wyglądają na wymienione) i podejrzewam na miejscu coś jeszcze sie znajdzie.
Rozrząd przy kupnie i tak trzeba zrobić jak nie jest udokumentowane na 101% kiedy był ostatnio --> czyli dodatkowe $. Klima też może mało niekosztowac bo np. skraplacz w Aso ponad 1500zl.
Ważne w jakim stanie motorownia bo tu remont może zabić kogoś kto ma na kupce odłożone tyle co cena auta.
No tyle że klimy nie trzeba robić od razu. W szczególności przed zimą ;)
Naprawy klimatyzacji potrafią sporo kosztować ,wiem coś o tym wymieniona chłodnica klimy i jeden z węży ,diagnoza jest utrudniona ze względu na ciasno upchaną całą instalacje ,ale w końcu działa w te lato jak należy.Rozrząd hmm tu nie trzeba nic mówić dzisiaj odebrałem alfine właśnie po wymianie kompletnego rozrządu i walnietej cewki niestety od strony grodzi))silniczek chodzi jak zegarek mocy przybyło na nowej cewce ori.) ale trochę to znów kosztowało .Jak by ktoś chciał kupić to... nie sprzedaję....:D gtv to skarbonka ale warto nią jeżdzić ma to coś skubana.
Mac!ek co ty mi następną podsuwasz ?) bierzcie alfa polecana od maćka jest napewno w przyzwoitym stanie...)
Pierwsze wydanie 3,0 taka jak moja wygląda ciekawie ,może być dobrą bazą żeby ją zrobić po swojemu i wtedy wiedziec co sie ma.Egzemplaż za 20 tysi powinien być ogarnięty żeby żądać tej ceny ,niestety często bywa inaczej..
ja tam dorwałem taką taniej i dłubię pomału
gratulejszon nie wiedziałem ,powodzenia ja chce sam przy zawiasie tylnym pogrzebać zawsze się zaoszczędzi a wiedza zostanie ,komplet Koni str. leżą i czekają.
wyrwałeś poniżej 10 tysi?
poniżej 12
to dobrze ,dużo do roboty?
z grubszych to tylny zawias
to zdrowa sztuka jak tylko zawias został ,Mnie właściwie to samo zostało spodziewaj się ,że niedługo będę ci truł pytaniami chociaż większośc wiem gorzej z praktyką..
spoko
pomogę jak będę mógł
Maciek, czy to ta srebrna Lusso z przebiegiem ok 125kkm pierwotnie za 13500? Fajna sztuka była ale krótko wisiala.
nie
czarna jak noc
dzisiaj jak ją myłem a była tak ujeb..ana że brak słów inaczej ten kolor nazywałem ..
może kiedyś swoją umyję
...jak warstwa brudu pogorszy osiągi :P
to już lepiej je malować niż myć... czasem mam ochotę zrobić ją w stylu Mad Max:D co by się tym brudem nie przejmować..
Co by nie zbaczać z tematu polecam tu kupowanie gtv w kolorze brudu ,nie będzie widać na niej ....
ciekawe jak zardzewiejesz maskę :P
folia ....:D i masz zardzewniałą
Czarny mat i na dach reling z panelem led :D + na dupie ten śmieszny bagażnik na walizkę ;)