Tak. Jest katalizator. Przynajmniej nie wali z wydechu.
Printable View
Tak. Jest katalizator. Przynajmniej nie wali z wydechu.
z czego ten kat?
Z 3.5 litrowej benzyny. Lexus
Alfa jeździ. Trzeba dotrzeć silnik do ITD
E no, chyba już dotarty.
A właściwie jaki sposób docierania stosujesz, bo sporo ich?
Silnik trochę już chodził ale bez większego obciążenia. Teraz będę jeździł na małym doładowaniu, wymiana oleju i zaczynamy zabawę. Została mała kosmetyka pod maską czyli założenie osłon termicznych na przewody do/z intercoolera i na klimę bo zrobiło się ciasno.
2.0TS z wałkami balansowymi pracuje o niebo kulturalniej od 1.6.
Pierwsze 100km zrobione.
Załącznik 247779
Hahahahha :D
gratuluję projektu- kawał roboty!
Brzmi obiecująco :D
Zrobisz pełną listę części którą wsadziłeś w silnik? W sensie takich niestandardowych
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
1375km bez awarii :)
Ford, Kia, Hyundai, Mitsubishi, trochę stali ze Szwecji, niemieckie tłoki. Nawet Renault się znajdzie:) I tego ostatniego punktu się obawiam
daj znać ile wypluje na hamowni.
3500km bez awarii. Nuda
Przegoniłbyś czasem to by nudy nie było :) w sobotę np. jest Jastrzębiowy trening (zapowiada się luźno, więc dooobrze >100km ogniem można zrobić), bo chyba już dotarty ?
Zmierzony ?
Bez przerwy coś wypada i nie mogę znaleźć czasu na polatanie. A silnik już dotarty. Piąty bieg od diesla i przełożenie główne 3,714 pozwala zamknąć szafę:cool:
Silnik jeszcze nie był mierzony.
imtm mogę prosić o jakiś kontakt do Ciebie?
Mailowy, telefoniczny jakikolwiek ;) Mam w planach projekt i szukam magika który mi wszystko ogarnie ze strony elektronicznej / programowania. Do tego mam parę pytań co do podłączenia turbo do 1.6 TS. Czytam cały wątek z zapartym tchem i jestem pod wrażeniem Twoich dokonań jak i wiedzy.
Pozdrawiam Speed'y ;)
[MENTION=59338]imtm[/MENTION] jak tam, jakies newsy spod maski?
Projekt stoi pod domem od nieudanego wyjazdu na tor Kielce. Niestety w wyniku pośpiechu zrobiłem małą pomyłkę która będzie skutkowała przynajmniej zdjęciem głowicy. Życie. Ale przynajmniej wiem gdzie zrobiłem błąd.
Żeby się nie denerwować, postanowiłem wakacyjny czas przeznaczyć na jeżdżenie motocyklem (Austria, Szwajcaria i Włochy) i odbudowę Junaka i Hondy którą jakiś czas temu kupiłem.
- - - Updated - - -
PS Ale na 0.95 bara chodziła jak zła:cool:
heh no pieknie :D ale jak wiesz co i jak to latwiej
pokaz Junaka!
Alfa is back:cool:
https://www.youtube.com/watch?v=eOeNydfVNqs
Co taki krótki ten filmik?
No przydało by się więcej ;)
Super, że działa!
Pochodził kilka minut na biegu jałowym i jazda.