Podpowie ktoś w jakim serwisie wymienić sprzęgło w TCT?
Printable View
Podpowie ktoś w jakim serwisie wymienić sprzęgło w TCT?
Wyminiłeś gtv na 159? Chcesz mieć auto pewne i dobrze zrobione to oddaj do gościa z flar ital. Jest od nas troche km do pokonania ale jak chcesz alfą jezdzic a nie szukać przyczyn i co tydzien coś nowego to Ci szczerze polecam. Jak coś mam namiary.
Rozumiem że to oni Ci ogarnęli GTA :) Rozważę taką wycieczkę w takim razie... PS. Dzięki za zwrócenie uwagi, już poprawiłem informacje o posiadanej Alfie.
Tak ogarnęli. Można cieszyć się jazdą :rolleyes: Jak coś zapraszam do tematu Nowe życie 156 GTA
Witam, będę miał do wymiany osłonę silnika w mojej 159, jaki serwis w Poznaniu polecicie do tego? niestety nie mam dostępu do kanału by wykonać to samodzielnie. Część dostarczyłbym razem z samochodem, już mam ją zakupioną.
Na niedaleką przyszłość planuje również poprawki lakiernicze więc fajnie jakby to był jeden serwis :)
Polecam Pana Łukasza Maruniaka na Smochowicach. Ma też kontakt z lakiernikiem i spokojnie to da radę ogarnąć. Terminy mogą być dłuższe.
Co do wymiany osłony silnika (szypy), to nie masz znajomych, którzy mają kanał? Robota na pół godziny z przerwą na papierosa/piwko.
Jeżeli chodzio Pana Maruniaka... ... Mieszkam w pomorski, dojeżdżam 250km do niego na serwis. Robiłem wtryski, sprzęgło, jakieś pierdoły. Chyba wszystko wyjaśnia. I podejrzew, że hamulce także zmienię u niego
Dokładnie tak Kilka od spodu w zderzaku, bodaj dwie przy nadkolu od przodu i z tyłu szypy kilka. No i włożenie nowego na "zakładkę" przy zderzaku, zwłaszcza przy przodzie nadkola - w okolicach halogenów. Ot, cała robota.
Wpierw wkładam przód - zderzak, potem dokręcam na tyle szypy jedną, tak, aby już się trzymała (dokręcając podpieram głową:o) i reszta po bokach przy nadkolach. Nie dokręcaj od razu na fest, tylko abyś mógł lekko manewrować.
Czy oprócz Maryniuka ktoś w Poznaniu jest godny polecenia jeżeli chodzi o Fiat/Alfa miżecie kogoś polecić. Maryniuk terminy ma na listopad i to ew. jak ogarnie zaległe tematy
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Nie szukałem, ale wydaje mi się, że nie.
Z powodu braku terminów u Maryniuka oddałem auto do US Maveric na Dziewińskiej. Zrobili auto jak należy.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Maruniaka polecam z czystym sumieniem. Na prawił spapraną robotę innego pseudomechanika.
Kogo polecicie w Poznaniu do skrzyń automatycznych?
Jak miałem Peżocika w automacie, to jeździłem tutaj:
http://www.teomotors.pl/
Co prawda tylko na wymiany oleju, bo nic się nie działo, ale podobno od automatów są najlepsi.
No właśnie poczytałem opinie i jakoś mnie odstraszają.
Nie wiem miłego w tym prawdy
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
Maruniak sobie poradzi z logami dynamicznymi (utrata mocy,niska prędkość maksymalna,wysokie spalanie)?
Nie jest tak źle. Tylko 2 tygodnie w kolejce ;)
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
Norma.
Cześć, a macie kogoś od blacharki/lakiernictwa? Mam parę rzeczy do ogarnięcia w aucie, i przydałby się ktoś z okolic polecony. Chodzi o bardziej o kogoś do rozprawienia się z rudą i porządnego zabezpieczenia antykorozyjnego aniżeli napraw powypadkowych ;)
Maruniak mi polecał kogoś blisko niego i robił mi wgniot oraz malował. On sam tam odstawiał auto. Musiałbyś pogadać z nim, to da ci namiar.
[MENTION=33612]Pawlos[/MENTION] - gdybyś poznał namiary albo miał jakąś rekomendację, chętnie też się dowiem. Niestety rówinież zaczynam mieć problem z redukcją masy progu z wykorzystaniem rudej :-)
Jeśłi chodzi o blacharke i lakiernictwo radze wszystkim omijać Andrzeja Kaczmarka z Przeźmierowa. Przy naprawie lub raczej jej nieudolnej próbie rozwalił silnik a że na wszystko sie wypiął trzeba było pozwać go do sądu, finalnie po 2 latach przegrał
Rozebrał przód samochodu, zdemontował lampy i pas przedni i zostawił kostke od świateł przy pasku wielorowkowym. A jako że było to 2.4 pasek po rozruchu porusza sie w dół, więc kostke wiągneło w dół, zaklinowała sie między paskiem i wzdłużnicą i w końcu pasek przeskoczył na rolkach w strone silnika, rozciął się wzdłuż i frędzle za kołem pasowym wkręciły sie w rozrząd. Okoliczności potwierdza prawomocny wyrok sądu
Zapłacił za swój pech, za remont silnika 12 tyś wg wyceny biegłego sądowego, koszty zastępstwa procesowego mojego adwokata 3800, koszty biegłego 2600 i 1500 kosztów sądowych, no i jego pełnomocnik. Pech to jedno ale głupota i chamstwo kosztuje bo mógł to zrobić ze swojego ubezpieczenia.
Po tej akcji kupiłem sobie czerwoną SW którą widujesz czasem w Nowym Tomyślu bo aktualnie mieszkam w Michorzewie
Takich trzeba tępić. Ja też trafiłem ze swoją alfą do niby tak zachwalanego fachowca i miłośnika włoskich samochodów.Skończyło się wszystko dramatycznie dla mojego auta. Jednak facet poszedł po rozum do głowy i nie musiałem wchodzić na drogę sądową. A było o krok od tego. Niestety są dziadowskie firmy i można się nieźle naciąć.
- - - Updated - - -
Czerwoną sw kojarzę nie da sie nie zauważyć czerwonej strzały ;)
jasio79 gratuluję finału sądowego. Pozdrawiam serdecznie. Wszystkiego dobrego!
Z tym Zbąszyniem to niezbyt możliwe. Nie jeżdżę tam alfą.
No może pomyliłem z kimś innym. W każdym razie aktualnie jesteśmy z tego samego powiatu :-)
Potrzebuje zaufanego mechanika w okolicy Nowy Tomyśl – Poznań dla 159 w JTS. Objaw telepanie silnika.
Mój mechanik stwierdził, że nie pali na jednym cylindrze ale nie znalazł przyczyny. Jedynie rozebranie silnika i koszt 4000 zł co mnie zwaliło z nóg.
Jest ktoś kto się zna na JTS w okolicy Poznania czy Zielonej Góry?
Dzięki z góry za podpowiedź.
Regeneracja turbiny w Poznaniu? Ktoś robił, jechać po prostu do p. Maruniaka czy może polecacie inne miejsce? Dramatu nie ma ale od paru dni turbo zaczęło delikatnie gwizdać.
Serwus! Ktoś wie gdzie jechać po nowy MAP? Czy nie ma potrzeby specjalnie szukać?