sprzedaję opony od nieco ponad 16 lat - gdybym miał wybierać do stelvio - brałbym pirelli -
do veloce założę nowego vredesteina na testy .... :) ale to ledwo 18 cali
Printable View
sprzedaję opony od nieco ponad 16 lat - gdybym miał wybierać do stelvio - brałbym pirelli -
do veloce założę nowego vredesteina na testy .... :) ale to ledwo 18 cali
Czy ma ktoś 4 felgi turbiny 18" 8j i chciałby 2 z nich zamienić na 9j?
no wg mnie właśnie fajnie i będzie oryginalnie...Załącznik 251367
- - - Updated - - -
to po to aby się delikatnie wyróżnić :)
rozważałem też opcje szprych z brery:
Załącznik 251368
te 18 ze stelvio przeskalowales jakby mialy 20" i zostal nalesnik zamiast opony i inaczej to wygląda(choc faktycznie lepiej niz sie spodziewałem), tyle ze w rzeczywistosci bedzie znacznie wiecej opony i wyglad sie pogorszy. moim zdaniem szalu nie robi ale jak Ci sie podoba to spoko.
szprychy z brery nie bardzo (choc na brerze czy 159 mi sie podobaja)
to tylko moje opinie
Załącznik 251369
proszę w skali :)
Osobiście nie podoba mi się żadna z w/w opcji... Nie rób BMW z Giulii - takie pierwsze skojarzenie mi się nasunęło.
Mam na zbyciu kpl. koła Przód R19 ET33 J8 opona Bridgestone potenza 225/ 40 89Y. Tył R19 ET34 J9 opona Bridgestone potenza 255/35 89Y Przebieg opony 8 tys/km głębokość rowka od 6,6 do 6,9 mm ( Nowe 7mm) Produkcja 2017r. Drobne zarysowania na dwóch obręczach-wystarczy zaprawka i polerka.
Załącznik 251375 Załącznik 251376 Załącznik 251377
ok, dzięki, szanuję :)
Załącznik 251373 Załącznik 251374
tak sobie jeszcze dalej eksperymentuje, które najfajniejsze...
Moim zdaniem jak ktoś chce eleganta to szprychy w giulii są bardzo spoko.
Jak się chce sportowo to
koniczyniki są mega tecnico są super (a mało popularne nie wiem czemu).
W 17tkach telefony są fajne.
Tylko w 18tkach jest imho słabo. Chyba najfajniej byłoby dorwać felgi przednie od 4c (raz widziałem w necie na giulii i bdb to wyglądało) ... albo iść w podrabine koniczynki msw.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
W sumie też felgi czy opony, ale... Czy ktoś korzystał z łańcuchów? Jeśli tak to co polecicie? Tekstylne? Czy, tradycyjne?
Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka
oba warianty mi się podobają
- - - Updated - - -
kiedyś zaczynałem temat o łańcuchach tu: http://www.forum.alfaholicy.org/giul..._sniegowe.html, może tam lepiej przenieść dyskusję?
https://www.google.pl/url?sa=i&sourc...40123102188867
ten model
Wrocław
Wyścigowa
Demo z czujnikami bez dekielków
o cenę trzeba się pytać - ja mam specjalny rabat, bo zaopatruję ich w opony :)
Jak chcesz mogę zapytać.
Podobały mi się oczywiscie 19 ale przy mojej jeżdzie bym miał co miesiąc nowe opony ::)
Zamienię dwie felgi koniczynki 19 szerokość 8 z oponami zimowymi pirelli zero po jednym sezonie, felga w stanie idealnym, na felgi 19 szerokość 9 najlepiej z oponami 255/35 r19, ale jestem otwarty na rozmowy :)) ktoś chętny?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czy zimowe kupujecie Run Flaty? Czy właśnie nie? Jak do tego podchodzicie?
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Też miałem ten dylemat, w końcu kupiłem "zwykłe" GY UG Performace G1. Z tego co pamiętam z forum, to do nie-Q wersji nikt chyba nie założył Run Flatów. Generalnie jest duży problem z ofertą RF-ów zimowych, mało tego a ceny bardzo nie zachęcają do zakupu.
Ja również kupowałem "zwykłe" Sottozero 3 na 18" (fela MSW82 szer.8 ET30). do RF nie jestem do końca przekonany, lubię opony które się nie "kładą" na zakrętach ale letnie Bridgestone S001 które były na aucie trochę rozczarowują, kiedyś bardzo chwaliłem RE 050A i uważałem je za świetne opony, przy S001 mam mieszane uczucia. Czy to wina RF czy samej opony, trudno powiedzieć. Po 4 dniach jeżdżenia w deszczu mogę za to dobrze się wypowiedzieć o Pirellkach, zobaczymy jak będzie w zimie;)
A tak wyglądają msw na aucie.http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/10/302.jpg
Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
Ładne buty.
Przód coś wysoko stoi [emoji16]
Ale przód strasznie pieje w górę [emoji6]
widac auto stoi na lekko nierownym terenie, pewnie ciut podniosło prawy przod bo lewy tyl jest najnizej (wjazd na chodnik), do tego te 14mm wyzej w veloce q4 i tak to wyglada. nawet sam wczoraj patrzylem na swoją i zaswitalo mi w głowie czy by nie zmienic sprężyn i nie obnizyc auta kiedys. Ty masz rwd nizej zawieszona i cwaniakujesz :)
(btw, pisalem do Ciebie w sobote jak bylem we wrocku zeby sie spotkac, no ale nie odpisales/oddzwoniles)
Cóż, przecież to alfa już tylni zawias padł to i przód poszedł do góry[emoji6]
Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
8" maja et33, a 9" niektóre et34 (moje 19) ale sa tez felgi ori et41.5.
na pierwszy rzut oka (nie jestem ekspertem, moze ktos kto ma doswiadczenie sie wypowie) do tych 8" et30 dystans z kolnierzem typu 15-16mm powinien podejsc. ja bede zakladal 8" et41 ze 159 wiec tu taki dystans bez problemu wejdzie (choc najpierw i tak sprobuje bez, zobacze jak wyglada a w razie czego kupie szybko dystanse i sruby)
- - - Updated - - -
no wlasnie, cos za cos. w 159 często przycieralem a w giulii q4 swiety spokoj.
Ponawiam, mam dwie koniczynki 19, 8’ w stanie idealnym, zamienię się chętnie na 19, 9’. Oddam z oponami (4000 km zrobione) a mogę przyjąć bez opon :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mam koniczynki 19x9, 4 szt nówek. Cały czas nie mam czasu wystawić na All :D
Chętny? Nie pytaj za ile, tylko zaproponuj cenę :)
Jak dacie dobry ceny - konkurencyjne do aso to ja moge zabrać 2x8 i 2x9.