Kampania 6456
Printable View
A, czyli ta sama. Dzięki.
Nie ma nic nowego, wszystko co wychodzi do gliulii/stelvio na kampanie widze na biezaco i wrzucam wam. Service newsy zas tez tam raz na mc czy dwa przeglądane. Teraz głównie tonale tylko wyskakuje
Hej,
Z tego co się orientuję możemy teraz wymienić nasze tandetne szmaciane nadkola, oczywiście jeżeli są uszkodzone.
W samochodach nie starszych niż 2018, moja niestety 2017:-(
wydaje mi się że chodzi o przednie półnadkola o ile są poodrywane. Swoje już sam wymieniałem, oczywiście pourywane mocowania, były spawane, znów z lewej mam urwane :( Jest długa lista VINów 132tys aut i VINy leca od 2016 chyba do dość świeżych - niestety nie daje mi wrzucić tu na forum pliku xlsx
Może wrzuć xlsx na jakiś Google Drive, a my sobie ściągniemy?
w zip wrzucam Załącznik 286708
Jest i moja na liście. A co nie tak z tymi nadkolami?
Jak to jest z autami z USA, łapią się na takie akcje serwisowe w Polsce? Moje jest na tej liście wyżej.
Nie wiem.w aso w BB nie znaja tematu.jutro mam dzwonic.no ale normalnym jest ze przydy sa ponadrywane i mocowania urwane- od progow czy krawężników.
Usa sie lapia tylko w usa/kanada, kazde nawet bezpieczenstwa/krytyczne
Poszukaj,jest sn.
O, mój numer też jest. I co teraz?
I mój:)!
Podniecacie sie a chyba wszystkie wyprodukowane sa, moze bez q czy cos, nie przygladalem sie ale jest 132tys vinow na liscie to pewnie wszystkue 2.0 i 2.2 conajmniej. Pisali cos ze jak pourywane to wymienic. To nie jest kampania obowiazkowa
A wymieniają na takie same, czy coś pozmieniali w tych nadkolach?
Nie wiem
Dobra, trochę poczaiłem sprawy
VIN aut z listy są do grudnia 2021, pewnie w MCA22 już zmienili.
Zrobili też limit 60mcy na wymianę/robociznę pokrycie 100%, poza już nie partycypują.
Service news macie tu PDF Załącznik 286715
Chodzi o przednią oś, ale tylne połówki półnadkoli (czyli nie tak jak myślałem o przednią półpołówkę która u wielu się rozwala choćby od krawężników). Muszę swoją obczaić, nie zauważyłem żadnych problemów. Mam równy miesiąc jeszcze aby nie przekroczyć 60mcy :)
a co, masz je faktycznie jakoś oberwane czy jedziesz bo dają? wg pdfa z service newsem oni wymieniają tylko te które są oberwane - np może być że żadne lub z jednej strony.
Do tego masz taki wykres w SN, gdzie pokazują zakresy A, B i C i tam masz że B mieści się do 60mcy nielimitowany przebieg i wtedy pokrywają 100% części i robocizny, natomiast przy C nic nie pokrywają (może gest jakis drobny dostaniesz)
Niestety nie mam przy sobie teraz zdjęcia, więc spróbuję opisać. Otóż dolna cześć tego "filcu", która jest umiejscowiona już jakby w progu, jest podniesiona i jakby wysunięta przed próg, nic nie jest oberwane można powiedzieć, że wygięte w taki sposób, że do progu wpadał wszelkiego rodzaju syf wyrzucany spod kół. Wg ASO winę za to ponosiło wadliwe mocowanie nadkola i naprawa polegała na odgięciu mocowania. Niestety pomagało to tak na 3 do 6 miesięcy i znowu nadkole się samo podnosiło oraz wyginało, no i znowu do warsztatu trzeba było jechać. I tak w kółko już od prawie 6 lat.
Szczerze mówiąc jest bardzo ciekaw czy ta kampania rozwiąże ten problem.
może i Ci zrobią bezpłatnie jeśli nie przeczytają/nie zrozumieją tego service newsa, ale im potem raczej nie odda FCA za to kasy skoro auto nie spełnia wymogu max 60mcy...
U mnie raczej nic się nie wywija, looknę potem dokładniej.
Szmaciane nadkola lubią się wyrwać po wjechaniu w większą kałużę.
No i zrobione, bezpłatnie:) Tak to wyglądało przed wymianą:
Załącznik 286724Załącznik 286725
A tak po:
Załącznik 286726Załącznik 286727
Jak widać, nie wygląda to idealnie, ale i tak jest lepiej niż przed wymianą. Nadal jest to filc, ale sprawia wrażenie bardziej sztywnego i trwałego, z tego powodu raczej zachęcam do wymiany tych co się wahają.
u mnie są i tak progi z Q założone i dziura większa, ale czy mi to przeszkadza? u mnie nie wywyjało nic.
U mnie dokładnie tak samo jest brzydko...
Jest akcja dotycząca oprogramowania radia w autach >may 2021 mająca zwiększać funkcjonalność tegoż. Jak odbiorę auto po przeglądzie to podam numer akcji
Ciekawe, o co zwiększyli tę funkcjonalność... Byłem na przeglądzie w zeszły piątek i nic nie mówili.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
w eLearnie polskim z ostatniego 1.5 roku nie ma, czyli nic nowszego - pewnie się obudzili że coś mają
bajeczka
raczej 131, 132 jak szybko wprowadzili po 130tce, tak szybko zastąpili 131 - widocznie 132 ma jakiś problem (może dlatego moje radio na 132 tak raz na parę tygodni się resetuje?)
Pewnie że 132 do 131 już się wrócić nie da?
W dol raczej nie, nie probowalem bo tez nie bardzo chce ryzykowa
Jeśli chodzi o funkcjonalność to nic się nie zmieniło....
A wersja która?
Na UOKiK pojawiła się informacja o kampanii serwisowej, dotyczącej reflektorów w Giulia i Stelvio. Więcej informacji na stronie:
https://uokik.gov.pl/bip/samochody-a...elvio-i-giulia
Cytat:
Przedsiębiorca FCA Poland S.A. z siedzibą w Bielsku-Białej powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że w samochodach marki Alfa Romeo, modele: Stelvio i Giulia, mogły zostać zamontowane reflektory, w których światła drogowe nie są prawidłowo wyregulowane. Może to powodować powstawanie ciemnej linii pomiędzy światłami mijania i światłami drogowymi po ich włączeniu, co jest spowodowane przez zbyt wysoką pozycję świateł drogowych.
Kampanii naprawczej w Polsce podlega łącznie 408 samochodów.
Przedsiębiorca zadeklarował, że właściciele samochodów zostaną zaproszeni listownie do Autoryzowanych Stacji Obsługi w celu sprawdzenia zgodności wiązki świateł drogowych, a w razie potrzeby ich regulacji.
Zakładam, że o ledy chodzi. Czyli można zepsuć jedną z dwóch wprowadzanych rzeczy przy kolejnym już faceliftingu, nieźle, imponujące.
Witam,
Moja Giulia My23 przy okazji wymiany oleju załapała się na te akcje serwisowe, czy ma ktoś opisy co się zawiera w danych kampaniach?
1. 6783
2. 6798
3. 6803
Teoretycznie, jedna z tych to właśnie ciemny pasek przy używaniu świateł drogowych.