W środku też słychać różnicę, no jest trochę głośniej, najpierw myślałem, że nawet trochę za głośno, ale tak jak kiedyś napisał kolega Kozak bodajże, po pewnym czasie znów się wydaje, że za cicho :)
Printable View
W środku też słychać różnicę, no jest trochę głośniej, najpierw myślałem, że nawet trochę za głośno, ale tak jak kiedyś napisał kolega Kozak bodajże, po pewnym czasie znów się wydaje, że za cicho :)
Halo Poznań!
Który dzisiaj był w Voyager Group białą Veloce z Catbackiem Ragazzona? Całkiem nieźle mruczy! :)
Hej, montował ktoś z Warszawy ragazzona do 2.0T, ale tylko tłumik końcowy, bez środkowego? Nie zależy mi na mocnym podbiciu dźwięku, a chcę zrobić podwójną końcówkę, bo mam supera z planowaną mapą. :D ASO chce za takie coś 2700 netto, to już wolę dołożyć ragazzona. I jak to wygląda w przypadku montażu przez aso (przy okazji- które aso?), bez utraty gwarancji? Oni zamawiają, czy mogę zamówić sam przez stronę ragazzon z dostawą do aso itd? Dzięki za podpowiedzi.
Zamów z dostawą do ASO (albo innego warsztatu, który Ci to będzie montował) - jest bardzo duży więc nie ma sensu kombinować inaczej.
Czas realizacji przez ragazzon.pl to 3-4 tyg.
ASO za montaż wzięło 600 - 700 zł (nie pamietam dokładnie).
Też chciałem lekkiego podbicia i zamontowałem tylko końcowy. Teraz się zastanawiam czy cokolwiek słychać na zewnątrz, bo jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek się odwrócił słysząc auto. W środku jest przyjemnie, ale czuć lekki niedosyt.
Patrząc z perspektywy czasu - Żałuję, że nie zamówiłem rezonowanego środka - różnica w cenie niewielka, a miałbym dłużej przyjemność.
A najlepiej wydać tę kasę na Ultera czy MGM - Za tą samą cenę można mieć sterowane klapy i pełne zadowolenie. I nie trzeba wcale mieszkać blisko nich - są przedstawicielstwa w calej polsce, które to ogarną. No ale człowiek uczy się z wiekiem.
Montaż to 0,5h roboty na podnośniku, jeśli masz oczywiście plastikową dokładkę zderzaka przystosowaną do podwójnej końcówki wydechu.
Każdy serwis może zrobić coś takiego i nie ma to wpływu na gwarancję - pytałem w ASO.
Jeśli chcesz, mogę sprzedać Ci mój używany końcowy tłumik Ragazzon.
Trochę mnie wystraszył drugi post w tym temacie. Na plastiki czekam, jeszcze trochę w drodze będą. W tym czasie upewnie się u Dukiewicza jak z tą gwarancją, bo co carserwis i euromobil mówi mi co innego. Napisz mi na priv cenę tego tłumika i co Cię nakłoniło do sprzedaży. :)
To też w sumie kusząca opcja, skoro już wydawać pieniądze. Moim głównym priorytetem jest tu utrzymanie gwary. Jeżeli miałbym 100% pewność, to bym się nie zastanawiał. Auto w leasingu (do wykupu), więc cokolwiek by się przez następne 2 lata skopało, wolałbym mieć gwarancję.Cytat:
A najlepiej wydać tę kasę na Ultera czy MGM - Za tą samą cenę można mieć sterowane klapy i pełne zadowolenie. I nie trzeba wcale mieszkać blisko nich - są przedstawicielstwa w calej polsce, które to ogarną. No ale człowiek uczy się z wiekiem.
przy ulterze trzeba ciac kawałek osłony żeby się zmiescil, Ragazzon pasuje plug&play
https://www.ultersport.de/data/news/...NSTRUCTION.pdf
Ulter jest 2.5", Ragazzon 3"
U mnie nic nie cieli przy ulterze. Tylko mocowanie troszkę nie pasowało ale parę minut i było ok. Powiedzcie mi o co chodzi znowu z tą gwarancją przy wydechu? Nie znam się więc zapytuje na co ma wpływ końcowy wydech i co ewentualnie może popsuć żeby gwarancja nie obejmowala? Kurde zaczynam się bać że może coś się upalić czy coś..
Slyszalem na frzaitalia ragazzona i opcje" bez ragazzona" :D:D niezly wypird kolega od granatowej Giulii sobie zapodal z klapami, jeszcze chwila i bede zabieral sie za zamawianie Ultera, ciekawi mnie jaki bedzie efekt poniewaz mam jeszcze zapchana rure filtrem gpf ;/ pewnie i tak lepiej niz org
Na postoju to żaden wydech nie odda tego jak jest pod obciążeniem w ruchu. Popierdywac to może każdy. Seria też popierduje [emoji6]
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
ogarnia ktos jaka jest droga spalin w tym ulterze przy otwartym i zamknietym zaworze bo patrze na te obrazki starajac sie sobie to zwizualizowac i nie mam pewnosci :) mam wrazenie ze straszny labirynt te spaliny pokonuja zeby ostatecznie sie wydostac co moze nie byc bez wplywu na osiagi, inne wydechy z klapami np. ragazzona (fakt wielokrotnie drozsze) maja ta droge znacznie prostsza, do tego ulter ma mniejsza srednice
Ulter 1
Ulter 2
dla porównania Ragazzon z klapami
Ragazzon
moze ktos kto mial do czynienia badz po prostu wie dorysuje strzaleczki do tych obrazkow ;P
Końcowy to pikuś, środkowy ma spore przewezenie (kawałek który idzie obok skrzyni), tam to nawet 2" nie ma [emoji6]
ten odcinek mozna zawsze zastapic 3" przelotem ragazzona z lub bez rezonatora :)
Znakomita opcja wydechu: https://youtu.be/FmNolu_ZUpk
Musze sprobowac. :)
https://youtu.be/bEbJ7ESPoHc
Pełen przelot na gratach ragazzona.
Na żywo brzmi lepiej :firingcat: a jak fajnie śmierdzi
[QUOTE=kozak;2190362]https://youtu.be/bEbJ7ESPoHc
Pełen przelot na gratach ragazzona. /QUOTE]
Jak wygląda użytkowanie tego na codzień? Nie męczy, nie buczy? Są jakieś strzały przy redukcji ?
Strzały to były wcześniej. Jeżdżę 1szy dzień. Jest metaliczny dźwięk. Przy pełnym bucie jest to czego chciałem [emoji16] wkoncu słychać że to jedzie.
Na D przy zmianie biegu jest miooodzio [emoji16]
Teraz próbujemy wyeliminować metaliczny dźwięk.
Dokaldamy tłumik środkowy przelot. Zobaczymy.
To co to za pełen przelot skoro dopiero teraz dokładasz środkowy przelot? Myslalem ze już wcześniej miałeś a teraz tylko downpipe wleciał. To teraz masz downpipe i środkowy z katem?
Nagraj jakiś dłuższy film jak to brzmi w środku i na zewnątrz podczas jazdy i redukcji bo takie przegazowki niewiele mowią.
Bo pewnie masz świadomość, ze to co słyszysz w kabinie nijak ma się do tego co dzieje się na zewnątrz? Podbicie dźwięku z głośników robi swoje - ja tez bym bardzo chciał żeby ludzie na chodniku słyszeli to co ja w kabinie, a mam tylko końcowy :(
Myślałem że wiesz jak wygląda układ wydechowy w giulii i wiesz jakie elementy są z ragazzona. Dlatego nie tłumaczyłem co i jak.
Przelot to przelot. Rura od turbo do tylnego tłumika. Katalizator jest w downpipe w oryginale. Dokładam środkowy żeby trochę wyciszyć ten metaliczny dźwięk.
Podbicia nie mam. W środku jest tak jak było wcześniej, można spokojnie latać 160-180. Na zewnątrz jest sporo głośniej.
Ja bym to zostawił Bez metalicznego zostanie buczenie. No chyba, że ktoś lubi. Teraz to jeden z lepiej brzmiących wydechów w tym wątku. Wciąż imho 6/10 ale resztę bym ocenił na max 3 :D
Na żywo jest o wiele lepiej. Na wolnych po nocy to on pierdzi jakby były dziury w wydechu [emoji1787] później jest ok. Mruczy fajnie. A na otwartej klapie z pominięciem koncowego jest miazga [emoji1787][emoji1787] szyszki z drzew lecą [emoji16]
To końcowy masz tez od ragazzona ten z klapami za 10kola?
Zmieniłeś mapę po wymianie dp? Jakieś odczucia poza dźwiękiem?
Mapa dopiero jak dźwięk będzie zadowalający. Ciężko ocenić czy lepiej. Może trochę? Nie mam jak zweryfikować. 30 koni to nie przybyło na bank [emoji16]
Start rano [emoji41]
https://youtu.be/TrlN0d0rLoY
w Giulietcie 1.4 170hp po wymianie DP na przelot moc wzrosla o ok. 10 hp, zyskal gora, stracil troche dolem. Sprawdzalem na hamowni przed i po. Ale zeby miec z tego optymalne zyski trzeba zrobic nowa mapeCytat:
Napisał kozak
W poprzednim zakryłeś numery :D
Na zimno na ssaniu to nawet stock dobrze brzmi :)
Poprosimy o nagranie pod obciążeniem :)
Aaa tak. To spoko da się zrobić. Wieczorem nagram,
Polecam bardziej, taki zestaw jak kamerka np. GoPro, przyssawka do klapy, tylko oryginalna, nie odpadnie, przetestowałem i ogień :)
https://www.youtube.com/watch?v=gSzUWNvsAXQ
U Ciebie byłoby lepiej, ja mam tylko końcowy...
Nie ma czasu czegoś nagrać nowego, bo tutaj strasznie ciemno
Ragazzon. .........! :dancingcat2: ;)
czemu ragazzon nie "pyrka" przy zmianie biegów....?
Pryka już przy cat back
raczej na 90% bede bral ultera i mam nadzieje ze mnie to nie rozczaruje, zalezy mi zeby bylo wlasnie bardziej basowo oraz przy zmianie biegow walniecie w komin, i aby przy puszczeniu gazu nie strzelal jak z kapiszonow bo dla mnie to tragedia.
No właśnie, jeżeli jak o to pyrkanie chodzi przy zmianie biegów to nie wiem, ale ja mam wrażenie że bardziej występuje na trybie N niż D o dziwo