Usterkę ogarnął Mirek z Conmir, teraz już nie pracuje dla nich, czasem jest zapraszany jak sami nie dają rady. Ma swoją hamownię i działa na swoje konto.
Printable View
Chcąc być możliwie w porządku pozwolę sobie kontynuować temat warsztatu na Belwederczyków, a należy się tym razem bardzo dobre słowo. Diagnoza była zbieżna z moimi przeczuciami; walnięta pompa ABS. Właściciel pomógł znaleźć odpowiedni zamiennik (używka) i kilka dni później w jeden dzień wymienili element + zrobili "adaptację" sterownika, osiowanie proxy oraz wymienili płyn hamulcowy, sprawdzili działanie systemów na jeździe testowej. Cenowo też nieźle. Duży plus tym razem!
Hej
Zna ktoś w Krakowie lub w okolicach sprawdzony warsztat, który ogarnąłby błędy na desce rozdzielczej, przekodował lampy na EU, zamontował czujniki martwego pola + parkowania?
Samochód - Giulia Veloce ;)
Jak masz auto US to nie pisz, że to Veloce. Potem są problemy, bo do 2022 nie było Veloce w USA. A to osobie, która Ci pomaga, odpowiada na pytania może sugerować co innego - rynki się różnią a potem wychodzą kwiatki z niedomówień. Podajesz trim level jaki tam był i rynek a nie na siłę robić jakieś dopasowanie (czego 1:1 bardzo często nie będzie).
Witam Panowie, taki glupi temat jak wymiana swiec w 1.4 multiair - gdzie najlepiej? Pytam, bo juz niejednokrotnie nacialem sie na partaczy ktorzy jedno robia, drugie psuja itd... Dzieki piekne :)
P.S.
Pisze z pracy, nie mam polskich znakow. Wybaczcie :)
Czy w kwestii ASO jest w małopolsce jakiś zdecydowany faworyt? Jeśli nie, to czy ewentualnie któreś jest mniej godne polecenia?
Orientuje się ktoś z Was czy Pan Władysław z Autoserwisu z Kłaja to jeszcze funkcjonuje ? Próbuje od kilku dni się z nim skontaktować ale zarówno domowy numer jak i komórka nie odpowiadają.
Gdzie w Krakowie polecacie wymienić olej w skrzyni ZF 8HP50 metodą statyczną?
A możesz dojechać do Zatora? Tam jest serwis RM Auto Serwis. Tomek i Darek, dwaj bracia to mega ogarnięci mechanicy. Robię u niech od jakiegoś czasu Alfy i ostatnio my wymieniali olej i pokrywę z filtrem w Giulii a mają doświadczenie bo robią mnóstwo ZF w BMW. Całość wyszła mnie ok. 1000 pln z materiałami. Chłopaki sami ogarniali całość. Jak chcesz to dam Ci numer do Tomka.
- - - Updated - - -
Oczywiście ,że pan Władek funkcjonuje !!
Już wymieniłem w Krakowie w https://pimautoserwis.pl/. Namiar znalazłem na stronie ZF Aftermarket.
Wyszło 1100 zł za miskę i olej i 450 zł robocizna.
Moja pierwsza wizyta tutaj i już się sporo dowiedziałem. Będę musiał wymienić olej w skrzyni ale to z czasem. Czy wiecie gdzie zrobiłbym za rozsądne pieniądze uszczelnienie pokrywy rozrządu? Chodzi mi o Kraków i okolice. Niewielki przeciek wyszedł na przeglądzie, tylko w ASO oczywiście chcą astronomiczną kasę za to. Będę wdzięczny za pomoc :)
Ktoś może polecić jakiś warsztat w Krakowie lub w okolicach (najlepiej południe :) ) kto ogarnia te nieszczęsne klapki do klimatyzacji? Niestety strona pasażera wieje mi ciepłym powietrzem.
Hej hej! Ma ktoś kontakt do mechanika na Saskiej albo do polecenia kogoś? Musze wymienić separator oleju a u Zasady powiedzieli mi kosmiczne pieniądze…
Witam, czy ktoś w Krakowie lub bliskich okolicach ogarnia temat regeneracji multiair?
Witajcie, odświeżmy może temat serwisowania Alf w Krakowie na koniec 2024. Piszcie gdzie serwisujecie i jakie miejsca unikać. Odkąd z radaru zniknęli Panowie z Saskiej, nie bardzo mogę znaleźć sensownych speców...
Ostatnio serwisowałem moją 159 1.9 8v w:
SpecAuto (ul. Przewóz 34B) - wymieniacze części. Osoba wydająca auto nigdy nie wiedziała co było nie tak... (zero informacji zwrotnej). Słaba jakość wykonanych prac, wszystko trzeba sprawdzać samemu, a najlepiej w innym warsztacie. Uszkodzone progi po serwisie (nieodpowiednie podnoszenie auta), niedokręcona dolna osłona silnika (prawie wyrwało na autostradzie). Do serwisu klimatyzacji są ok ale grubszych tematów już im nie zlecę...