coś nam forum ucichło......
Printable View
coś nam forum ucichło......
To ja mam pytanie dla ożywienia forum :D Pablo, jaki masz kabel do podłączania laptopa do ECU?
sorki chłopaki że się podpinam pod pytanie, ale gdyby ktoś potrzebował to mam takowy kabelek na stanie: http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=...=40&prodid=304 i chętnie się podzielę ;)
@eilat1 czy kupiłeś ten kabel z tego sklepu do którego dałeś linka? Wysyłka do IR czy PL?
Jak go chyba muszę w końcu zakupic. Dwa dni temu drugi raz w tym miesiącu zapaliła mi się poduch (przez kable pod fotelami). Za podłączenie 15eu, tak więc trzeba zaopatrzyc się w kabel, tym bardziej że FES już od jakiegoś czasu jest na kompie!
Edit:
Kurcze na tej stronie kabel kosztuje 49zł, a koszt dostawy do IE 150zł
Trzeba wysyłac do PL :rolleyes:
richi102 kupiłem kabel od tego sprzedawcy ale przez allegro. wysyłka była do Polski a potem robiłem paczkę i wysyłałem do IRL kurierem, ale jeśli ci się nie spieszy z tym kabelkiem to siostra żony przylatuje do nas 10-ego września więc może Ci kabelek przywieźć... będzie taniej :)
PS
jaką werscję masz FESa ? z licencją czy nie??
FESa mam 2.6 z licencją.
Co do kabla to jak najbardziej jestem za. Mogę poczekac na niego.
Tylko jak to zrobimy? Ty go kupisz na Allegro i się za wszystko rozliczymy przed wysyłką, czy ja mam go kupic i adres podac do siostry twojej żony i tobie wtedy tylko oddam za wysyłkę Athlone - Kilkenny?
Z góry dzięki eilat1 za pomoc w jego zakupie ;)
Ten kabelek co tobie podlaczalem to ELM bez przelacznika czyli tylko obsluga silnika
Ale jak wszystko pojdzie z planem to za jakis tydzien bede mial zestawik ELM+VAGKKL bez przelacznika ale z przejscowkami takze wszystko powinno isc :)
Dokladnie taki: http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...741465221.html
richi102
Nie ma problemu. Możesz kupić kabelek ii wysłać na adres siostry żony
jak już przybędzie na zieloną wyspę to jakoś się stykniemy, w końcu czas się poznać w realu :)
eliat1 to wyślij mi dzisiaj, albo jutro na PW Imię, Nazwisko i dokładny adres Siostry Żony, a ja to zamawiam dzisiaj na Alledrogo.
Co do jego przekazania to tak jak piszesz, jak da radę to się gdzieś ustawimy ;) i z chęcią bym zobaczył twoją Belle. Ten kolor mnie powala :cool:
Dzięki Robert za pomoc!!!
Pozdrawiam Rychu
hej pablo.
w koncu wekeend i mozna na spokojnie usiasc ( az kobieta z pracy nie wroci:P)
jesli ten twuj kabelek bedzie kaczal to ja sie tez w taki sprzet zaopatrze!!
w alfie jest za duzo kom problemow aby jezdzic do kolesia z 20 w kieszeni, a jak masz dwie belle to juz nieodlaczny gadzet!
eliat
chcesz odsprzedac ten twuj kabelek??
richi
poszło na priva luknij :)
czester
kabelka nie chcę się pozbywac ale przeca jestemy z jednej metropolii :) więc jak coś to się podzielę :)
aha i zamiaruje zakupić licencję na FESa piszesz się???
chlopcy bella jest za 800e!moj nr 0879292964 zdjecia na profilu .,...nadal ma tv w zaglowkach
eilat1 napisz czy działa ten FES co ci dałem, jak go testowałeś.
Kabel już kupiłem i pieniądze przelane, tak więc jutro, albo pojutrze zostanie to wysłane!
PZD
postaram się sprawdzić jutro o ile coś się nie zmieni ;) oczywiście dam znać czy działa.
To lipa, trzeba znaleśc coś innego!
Siema jest ktoś z NI?
więc raz jeszcze witamy na Forum AlfaManiaków z wysp ;)
W razie potrzeby jesteśmy tu żeby sobie pomóc....
Także pisz śmiało....
Witamy Jony88 w naszym gronie!!!
Panowie muszę się pochwalic, mam nadzieje że nie za szybko to robię.
W związku z moją kolizją ubezpieczalnia wypłaca mi tylko 590eu, czekam już na czek.
Dzisiaj znalazłem coś takiego: http://cars.donedeal.ie/for-sale/cars/2438775
Parę minut temu dzwoniłem do gościa, ale jest gdzieś na wakacjach i wraca dopiero we wtorek. Auto już przyklepałem i powiedziałem mu że biorę.
Za 290eu (może jeszcze 20-40 zbiję) mam przednie i tylne drzwi, tylni zderzak i klapę bagażnika w którą ktoś mi lekko kiedys wjechał, wymienię jedną lampę przednią która wygląda jak by nie wyglądała, felgi, skóry, pompe paliwa i zostanie od groma innych części. Oczywiście to wszystko w kolorze jaki mi trzeba.
Obym nie zapeszył i żeby ta alfa trafiła w moje ręce. Teraz jeszcze wyczytałem że auto ma klimę i jak by była w dobrym stanie to też ją przełożę.
Jak dobrze pójdzie to moja Bella dostaje drugie lepsze życie za pieniądze ubezpieczalni :D
Zastanawiam się tylko czy nie jechac po nią lawetą? Koszt 100eu.
no no no.... wygląda na zajefajną furkę....
co do lawety.....hmmm..... mój kleszka kupił kiedyś autko za 600 jurków, jadąc do domu natrafił na gardę no i autko zabrali na parking a do tego zaprosili go na sprawę sądową gdyż podróżował autkiem bez NCT i Insuransu, koszt autka 600 a parking i kolegium przerosło cenę autka i zjadło trochę nerw ;) , więc ja bym się zastanowił nad tą lawetą....
No ale to już twój wybór RICHI :)
:cray::(:(:(!!
jak juz eliat1 wie,, jestem uziemiony!!
w belli padly biegi, zadnej reakcji z drazka!!
reanimacja w toku!!:(:(
jutro mechanicy dadza wyrok :dong:!!
witam Jony88!!
@czester085 Jak kupię za parę dni tą alfę do której dałem linka wyżej to mogę ci oddac skrzynię za przysłowiowe piwo (dosłownie zimnego lecha). Warunek że przyjedziesz i sobie ją wykręcisz!
Chyba że potrzebujesz selespeed? Czy skrzynia jest taka sama w 156 i 147? Czy selespeed można podmienic na manuala? Na te pytania nie znam odpowiedzi.
Jak by co to skrzynia twoja. Ja wypruje z niej wszystko co mi potrzebne, lub w najbliższym czasie będzie i oddaje na szrot, albo fikcyjnie komuś sprzedam i porzucę na jakimś osiedlu :rolleyes:
dzieki richi. ale jesli skrzynia padla to raczej ja rozpruje!!:(
skorki, felgi i inne pierdolki przeloze do czerwonej a majac 2.0 silnik poczekam na jakas okazje bez motorka!
jak kazdy wie czesto sie to zdaza!!:rolleyes:
tymczasem kupie cos podobnego do twojej za 3 4 paczki i posmigam!;)
Wiedziałem żę to by było za piękne żeby było prawdziwe. Gościu już podniósł sobie cene z 290 na 390 i nie odbiera telefonu. WTF, chyba sam nie wie typ czego chce!
Coś czuję że trzeba będzie szukac dalej. Jak wiecie o jakiejś Belli 156 na szrocie w moim kolorze to dajcie znac.
Siemka chłopaki
czester daj znaka co tam z Twoją skrzynią, mam nadzieję że da się to jakoś naprawić...
richi przekazuje do wiadomośći iż paczka z kabelkiem i płytka dotarła na miejsce :)
Powiem ci ze moj znajomy rowniez na nia poluje poniewaz w jego 156 podloga ja sito.
Wczoraj zesmy dzwonili i ugadal sie na 390 bez negocjacji do odbioru na wtorek po powrocie kolesia z wakacji.
Ale mysle ze koleszka jesli ja wezmie i ze swojej wlozy rozrusznik i pare innych pierdolek to reszte odda za jakies drobne jakbys potrzebowal.
@pabloilala a w jakim kolorze twój znajomy ma tą 156? W takim samym jak ta z ogłoszenia? Jeśli tak to będę zainteresowany drzwiami i pompom paliwa!
Co do tego typa z ogłoszenia, to ze mną się umawiał tak samo, tylko cena była 290. Mówił że we wtorek wieczorem wraca z wakacji i że w środę będę mógł odebrac auto.
Powiedział że zapisze mój nr tel i zadzwoni, a dzisiaj już nie odbiera telefonu. Jestem przekonany że gościu nie jest na żadnych wakacjach, tylko czeka na największą ofertę. Skoro jest na wakacjach to jak zrobił zdjęcie licznika, które dzisiaj dodał do ogłoszenia, a którego wczoraj jeszcze nie było.
Ja odpuszczam te auto. Całe nie jest mi potrzebne. Zadowolę się tylnymi drzwiami, a te chciałem kupic całe bo to była trafiejka. Ciekawe czy cena jeszcze pójdzie w górę. Pablo daj znac czy ją kupicie.
@Robert dzięki za info. To po 10 września jak kabel dojedzie do IE, to chyba się przejadę do was do Athlone po ten kabel i zorganizujemy przy okazji jakiś mini spocik ;)
Kwestia jeszcze dogadania!
Pozdrawiam Rychu
No ja jestem za!!!! Pewnie Paweł tez się z chęcią dołączy choć ma małe problemu z autkiem.... ale jaka frajda będzie jak już sie upora i zajedziemy na spocik :)
Oczywiście jeśli ktoś jeszcze jest chętny to zapraszamy. zorganizujemy się jakoś bo może to będzie dobra okazja żeby się spotkać w większym gronie :)
Ja jestem zawsze chętny, ale trudno przewidzieć jak będę stał z kasą we wrześniu. Jeśli będzie ok, to czuję się zaproszony :D
tez jestem za:)Cytat:
No ja jestem za!!!! Pewnie Paweł tez się z chęcią dołączy choć ma małe problemu z autkiem.... ale jaka frajda będzie jak już sie upora i zajedziemy na spocik :)
jesli nie da rady naprawic, zawsze jest czerwona strzala!;)
wczoraj mechanikowy guru powiedzial ze to wiazka miedzy drazkiem biegow a skrzynia nie przekazuje sygnalu.
albo naprawia albo kupia nowa wiazke!!
moze bedzie gitara!!!:D
Moja propozycja to 11 września, jest to niedziela! Później może mi byc trochę ciężko bo matula niezapowiedzianie wpada na tydzień. Właśnie się dowiedziałem!!!
Ha ha ale z datą trafiłem, żeby nas talibowie (amerykanie) samolotami nie zaatakowali.
hehe jak najbardzie zaproszenie otwarte dla wszystkich chętnych ;P
Jak dla mnie data odpowiednia.....
Czyli cos tak jak mówiłem..... FES pokazywał reakcję drążka ale nie było sygnału do skrzyni....
hehe mówcie mi diagnosta :))))))
A tak na poważnie to dobrze że to taka "pierdoła" i da się naprawić w rozsądnych kosztach.
Paweł musimy coś wykombinować z tymi kabelkami i oprogramowaniem....
Nigdy nie wiadomo kiedy się przyda....