No tak trzeba ukręcic panewkę :D
Printable View
I znowu będzie grzybek nie chlej tyle hehe.Niech on tu tylko zajrzy.Dam nam popalić.Gorzej jak na prawdę się obrazi i na zlot nie pojedzie.I co wtedy?Ja po Was zajadę.I tak po drodze będzie a że ja nie pijący to bezpieczniej będzie.Andrzej nic nie mów:P
Nie żarty żartami ale byłoby fajnie jakby tyle 155V6 zajechało na zlot a grzybek nie jest pijakiem tylko smakoszem:D
Na chwilę obecną mamy już 5 szt.Jak by sikor jeszcze ruszył tyłek było by 6 a to już był by rekord stulecia:)
jest jeszcze parę osób które mogły by tez tyłkiem ruszyć to wtedy byłaby szarańcza:D
Artas co do alternatora to z tego co zesmy kombinowali to mial zmeiniac regulator Epionale w koncu sie nie zdecydował tylk coś z piszczącym paskiem i rolką zrobił:) pamiętaj, że tam były 2 rodzaje regulatorów musisz spr który masz jakcoś:)
amigas a czym one się rózniły?fajną masz ilość postów 2,155.Adekwatna do działu:D
K..wa, niedługo się miarka przebierze:P
Łukasz, ba, nie tylko na zlot nie pojadę ale usunę tu konto, zmienię numer gg i telefonu i tyle mnie będziecie widzieli:P
Czyli aku jest dobry.Prąd z niego ucieka na masę powodując jego rozładowanie.Może faktycznie regulator pada na elektronice.
Nie wierzysz we mnie;)
Witam mam pytanie posiada ktoś schemat kontrolek deski rozdzielczej do V6-stki ??? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
a co nie działa?
nie chodzi o to że nad kontrolką od ręcznego czasem się zaświeca kontrolka bez żadnego rysunku i świeci cała na czerwono przez jakieś około 10 sekund co ona oznacza ???
Przecież mówiłem że to nie ja byłem a wy się tak uczepiliście:P
To jest kontrolka poziomu oleju tak się dzieje gdy jest spalony czujnik poziomu oleju
poziomu oleju
Dzięki wielkie. a na co zwracać uwagę w tym aucie czego pilnować najbardziej i wogóle ?? bo mam to auto od nie dawna ?
Jak w każdym aucie na dobrej jakości olej i nie koniecznie musi to byc 10W40
Luzów zaworowych,poziomu oleju,bo lubi łyknąć.
ogólnie to autko to dobry wybór czy nie bo przez przypadek go kupiłem ?
---------- Post added at 19:31 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
zawory można ustawić w niej czy nie bo akurat stukają ???
W tym silniku zawory zawsze będą stukać bo ma dość niespotykany układ rozrządu ale można dość znacznie zredukować efekt stukania ustawiając ciaśniej luzy zaworów niż przewiduje to książka serwisowa
A ile takie auto spali paliwa na sto kilometrów bo mi róznie wychodzi ? Ostatno za 150zł zrobiłem 300 kilometrów do 100-120 Km/h jadąc to wyszło 11 litrów na setke bo jak mu wdepne to i bardzo dużo