Jest raczej na odwrót...im więcej folderów tym wolniej działa odtwarzacz.
Printable View
Ciekawa rzecz: odpaliłem ponownie samochód i na start dostałem zapytanie czy przekopiować książkę kontaktów. Wcześniej trzy razy gasiłem i odpalałem, zero reakcji. Nie musiałem więc od nowa parować telefonu z kompem.
Co do folderów: mam kilka, jakoś z 10, ale wszystko chodziło i teraz też chodzi płynnie.
no i daj mu chwile po rakim restarcie na boot i zczytanie/zindeeksowanie calego pedrivea,.
Nie wiem czy gdzieś to było ale sam się długo naszukałem (na tym forum również) informacji skąd pobrać ten cholerny język polski.
I w końcu znalazłem!
Link: blueandme.net/resources/download/APPLICATIVI/Cambio_Lingua/Page/Html_Lingue/index_en.html
Szanowni,
troszkę motam się z pewną dolegliwością... otóż mianowicie w mojej belli (rocznik 2011) padło mi CD radioodtwarzaczu (z mp3). Udało mi się w końcu dorwać radyjko z mp3, ale niestety nie jest to rocznik 2011, tylko rok starsze. No i teraz po podłączeniu CD mam, ale MP3 nie działa jak po przednio, bo nie da rady przerzucać utworów z panelu radia, a tylko z kiery, a ponadto w czasie korzystania z mp3 na wyświetlaczu radia nie pojawia się nic poza nazwą Media Player (mimo, że w ustawienia wybrane jest tytuł utworu). Myślicie, że to się nie dogada z moim modułem B&M i pozostaje mi znaleźć radio z 2011? (mission impossible). Próbowałem przełożyć sam moduł CD no ale wiadomo jak to u Włochów... przecież nie pasuje...
Witajcie
czy jest ktoś z Warszawy kto mógłby mi pomóc i sparowac telefon z radiem (Blue&Me) ? 45stron czytania ...no sory nie dam rady
pacjent to Brera 2010rok (mam ją od 2 dni) i telefon Samsung s10e
zapłacę szelestami, piwem lub słodyczami
z góry dziękuje
45? Na niecałej jednej jest cała "procedura" rozpisana. 2 minuty roboty. Jak ktoś leniwy to wystarczy wpisać w google i są nawet wideo poradniki, np.:
https://www.youtube.com/watch?v=uU3BQ-hd-RI
http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx
wyswietla mi się tylko niebieski ekran, nie otwiera się juz ta strona czy to umnie problem?
Flash Player zakończył swój żywot w 12.2020, a Włosi strony nie przerobili :)
Bez kitu z tym Flashem lipa. Mam dziwne przeczucie że strona umarła na dobre i nic z tym już nie zrobią a kto się z aktualizacją do tej pory nie wyrobił juz nie bedzie mial okazji. Chyba że ma ktoś gotowe pliki instalacyjne na dysku i może się podzielić wrzucając je na jakiś serwer.
Dołączam do rzeszy utrapionych brakiem aktualizacji :(
Może ktoś ukoi nasze zbolałe serca i podrzuci upragniony plik :)
U siebie na starym laptopie znalazłem pliki jeden zestaw ściągałem dla B&M z media playerem do TBi z 2010r, potem zmieniłem centralkę na tą z navi piktogramową i ściągałem jeszcze raz pod nią (na wszelki wypadek). do obu wgrywałem polski ten sam, gdzieś go z netu pociągnąłem kiedyś.
O ile pamiętam to trzeba usunąć PDFy a aktu robić najpierw wersja 5.5 potem dopiero 5.6 a na końcu język.
Nie każdy pendrive działa.
Jest ryzyko zbrickowania B&M
Ja updatowałem z darmowego pendriva 2GB, niby piszą że stare peny powinny być OK, ale u mnie KIngston 512MB nie przeszedł (Error code 20 czy 10 coś takiego)
Link do zassania:
https://drive.google.com/drive/folde...qZ?usp=sharing
Dzięki
A ma ktoś może język angielski, bo wgrałem polski i teraz chyba przez to nie mogę zaktualizować do 5.5 i 5.6.
Gdyby ktos mial jednak parcie na strone blue and me po wylaczeniu flasza, jest mozliwosc uruchomienia go w 2021r :)
Tutorial dziala przed chwila sprawdzilem. Pamietajcie aby usunac pozniej firefoxa i adobe z systemu. I firefoxie nalezy wylaczyc autoaktualizacje w trzy belki po prawej stronie u gory / OPCJE / ZAAWANSOWANE / AKTUALIZACJE
https://www.youtube.com/watch?v=gs1cLEPJJyM
Nie udało mi się zaktualizować pomimo zmiany języka na angielski. Ale mam pytanie czy to wina wersji oprogramowania B&M czy ogólnie jest problem ze współpracą z iPhonami? W moim przypadku 6s.
W trakcie rozmowy potrafi się rozłączyć i w głośnikach strasznie buczy. Tak to denerwuje że masakra.
Co tu robić??
Ja mam motorole G6 i wszystko działa jak marzenie. Żadnych problemów z głośnomówiącym (wersja PL)
Dzień dobry,
no to teraz moje doświadczenia z Blue&Me.
Brera 2010 - czarna z tabaczkową skórą (jak mówił Jezza - dla nie wtajemniczonych Jeremy Clarkson), najbardziej spasiona wersja jaką dało się kupić w PL zakładając, że będzie automatem.
Jestem drugim właścicielem, po członku (uhaha) zarządu Fiat Bank Polska - koleś (Italiano Makaroni) mieszkał nad Wisłą, tak ze 30 kilosów od Wszawy, z czego ostatnie 7 polną drogą - ma ktoś speca od renowacji tylnych lamp?
Do rzeczy - przeczytałem z uwagą, wręcz z atencją, cały wątek o Blue&Me. Moja gada po polsku ale ma tę cudną przypadłość, o której wspominał kolega [MENTION=78369]mąci[/MENTION] - ni stąd ni z owąd nagle jebnie i zaczyna buczeć. Zanim ten szajs się zrestartuje, to można pół miasta przejechać w ciszy - zakładając, że udało się ściszyć wycie.
Mam ori pendrive Lexar z nawigacji piktogramowej. Użyłem kilkunastu innych. I nic. Error 10.
Potem przeczytałem, że... a z resztą sami zobaczcie zdjęcie...
Jakaś alternatywa? Parrot or sth? W mojej poprzedniej (pewnie wielu zna P0RNXXX) był po prostu telefon - i działał :)
Załącznik 284011
ja podmieniłem cały moduł blue&me i potem osiowanie proxi ;-) Teraz wszystko lata już chyba ze 3 lata. Każdy telefon się łączy - jedynie smsów nie czyta :-P
Wiem że problemy z czytaniem ze zrozumieniem to dzisiaj prawdziwa plaga, jednak podpowiem, że w zrozumieniu postu [MENTION=9692]Mr_Kain[/MENTION] pomóc może przeczytanie fragmentu zaczynającego się od "Do rzeczy...".
Może za bardzo poszedłem w styl Elizy Orzeszkowej w opisach przyrody w "Nad Niemnem", co może powodować problemy ze zrozumieniem wynikające ze znudzenia podczas czytania rzeczonych opisów przyrody (czyli w tym przypadku pacjentki, której dotyczy problem z Blue&Me). Postaram się (wyłączywszy tego posta) pisać językiem prostszym, łatwiejszym do zrozumienia - diagnoza kolegi [MENTION=79169]azi[/MENTION] jest ze wszechmiar słuszna i nie dotyczy tylko Brery, Jezzy, tabaczkowej skóry oraz Blue&Me - jest, jak sądzę, szerszym spojrzeniem na polskie społeczeństwo :D
Kolego [MENTION=77141]bratmat[/MENTION] - dziękuję za podpowiedź - poszukam i spróbuję.
Serdecznie pozdrawiam kolegę [MENTION=12645]Czarny_28[/MENTION] - teza o mysich cipkach jest intrygująca, poszukam w sieci, może Poltrona Frau czyli producent tej tabaczkowej skóry (a być może całych foteli) potwierdzi, że ta skóra jest rzeczywiście z tego materiału :D :D :D
Człowieku zaczynasz w temacie o b&m wywodami k skórach więc wybacz ale pisz do rzeczy, a tabacxkowymi skórami pochwal się w swoim temacie dotyczącym wozu w dziale Nasze Belle. Nienawidzę czegoś takiego. Pół posta sranie w banie i skórach, jakie cudne j jedyne ba świecie, a później już ginące to do rzeczy które i tak mam już gdzieś bo skóra wchodzi na pierwszy plan
- - - Updated - - -
Dziękuję za wskazówki. Tabaczkowej skórki przesłoniły mi wszystko
[MENTION=12645]Czarny_28[/MENTION] dziękuję za uwagi - zatem wracając do meritum, masz coś do powiedzenia w temacie, czy tłuczesz posty?
Dla Twojej wygody pozwolę sobie opublikować skróconą wersję mojego posta (bez Jezzy i tabaczkowej skóry) - zakładam, że teraz będzie dla Ciebie zrozumiały:
Do rzeczy - przeczytałem z uwagą, wręcz z atencją, cały wątek o Blue&Me. Moja gada po polsku ale ma tę cudną przypadłość, o której wspominał kolega [MENTION=78369]mąci[/MENTION] - ni stąd ni z owąd nagle jebnie i zaczyna buczeć. Zanim ten szajs się zrestartuje, to można pół miasta przejechać w ciszy - zakładając, że udało się ściszyć wycie.
Mam ori pendrive Lexar z nawigacji piktogramowej. Użyłem kilkunastu innych. I nic. Error 10.
Potem przeczytałem, że... a z resztą sami zobaczcie zdjęcie... (zdjęcie w oryginalnym poście)
Jakaś alternatywa? Parrot or sth? W mojej poprzedniej (pewnie wielu zna P0RNXXX) był po prostu telefon - i działał
Nie miałem takiego przypadku więc się nie wypowiem. U mnie nie działała w ogóle jak kupiłem auto. Dopiero po wymianie centralki działa. Nie mam j.polskiego. Praktycznie nie używam ale chciałem żeby działało skoro jest na pokladzie
No i sprawa jasna - szukam dalej rozwiązania problemu. [MENTION=12645]Czarny_28[/MENTION] -> serdecznie pozdrawiam :)
[MENTION=9692]Mr_Kain[/MENTION] - a Ty nie masz Radio Nav czasem? Ściągnąłeś dobry update? Bo z tego co pamiętam to nie jest ten do wersji 5.5 i 5.6.
Przynajmniej ja używałem innego.
USB Error 10 - download the update dedicated to Blue&MeTM Nav
Panowie, chciałem w końcu dokonać aktualizacji, ale strona blue and me nie działa... Skąd wziąć pliki?
Ok, mam pliki. Aktualizacja poleciała najpierw do wersji 5.5 potem do 5.6 chciałem język polski zagrać. Niby po wpięciu pendrive zaczęło instalować po czym wywaliło błąd, że język polski niedostępny. Odłączenie pendrive, klikam w słuchawkę na kierownicy wyskakuje komunikat brak języka angielskiego. Jak to ogarnąć?
Chyba żeby ograniczyć wywalające błędy do minimum należy FORMATOWAĆ (odznaczenie szybkiego formatowania) pendrive każdorazowo tj. upd. 5.5 -> format upd 5.6 -> format. W moim przypadku to pomogło, więc jest szansa że innym też
Załącznik 285556
Witam wszystkich Alfaholików,
Czy ktoś wie jak teraz uzyskać pliki z firmwarem Blue&Me? Polecana wszędzie strona blueandme.net nie działa... A przynajmniej od dwóch dni nie mogę na nią wejść. Próbowałem z kilku lokalizacji i różnych przeglądarek.
websitedown.info zwraca info, że strona blueandme.net "is down" - czyżby wyłączyli serwery?
Witam. Przymierzam się do update mojego B&M bo komunikuje się ze mną bo szwabsku ale mam jedną wątpliwość i wolę zapytać czy mogę zrobić update. Jeśli mam wersję z nawigacją głosową pliki z linku w tym wątku będą pasować do update na 5.5, potem 5.6 i język polski? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
[MENTION=94072]alchemik86[/MENTION] Pozwolę sobie podlinkować epsonixa: https://www.forum.alfaholicy.org/159...ml#post2274337
Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem z B&M w swoim Mito. Wgrałem język polski i wszystko działało elegancko, niestety zachciało mi się jeszcze wgrywania aktualizacji i tu już poszło coś nie tak. Możliwe ,że wyjąłem pendrive w trakcie robienia tej aktualizji. Na desce rozdzielczej nic już się nie pojawiało, więc myślałem, że to koniec. W tej chwili B&M nie działa w ogóle. Nie reaguje na podłączanie pendrive, ani na przyciski na kierwonicy. Próbowałem zresetować przez odpięcie akumulatora, ale nic nie dało. Czy można to jakoś naprawić? Proszę o pomoc :)
Odgrzeje temat - czy nie miał by ktoś najnowszej wersji B&M z Nav do Julki ?? Mam auto z 2011r i chciał bym to zaktualizować - nie wiem wydaje mi się że na początku zmiana katalogów działała normalnie a obecnie mogę tylko zmieniać same utwory co jest dość upierdliwe. Niestety włosi stronę z updatami ubili już kompletnie więc nie ma znaczenia z czego próbujecie się dostać i nie mam jak pobrać plików. Ewentualnie czy z 159 updaty pasują czy to są inne centralki ??
Ma ktoś może jeszcze te pliki do aktualizacji Blue&Me i spolszczenia i mógłby mi wysłać ? Napiszcie na priv proszę