jechałam autostradą poznań-warszawa i zobaczyłam na liczniku 180 :) przestraszyłam się na maxa bo wogóle nie czułam ze tyle jadę, ogólnie nie lubie szybkiej jazdy ;)
Printable View
jechałam autostradą poznań-warszawa i zobaczyłam na liczniku 180 :) przestraszyłam się na maxa bo wogóle nie czułam ze tyle jadę, ogólnie nie lubie szybkiej jazdy ;)
Nie wiem jakim BMW jeździłeś... A tym bardziej Hondą. Polecam B16A2, B18C4/6 jeśli tutaj porównywać 2.0 do 2.0 To choćby B20... czy też K20...
Bo porównywanie tego do Hondy 1,4 czy 1,5 z VTEC ECO to nic dziwnego.
Nie to że jestem wielkim obrońcą tych marek.
Ogólnie wracając do tematu...
To mój diesel nie puchnie, ktoś ma ochotę zapraszam. Chętnie złoję 2.0 :] z rolki, z kreski, dowolny street.
BMW było 2.0, Honda nie pamiętam jaka ale na pewno nie z tych znanych polecanych B16. Poza tym istnieje też opcja że były dojechane;)
Zapomnieliście o jednej rzeczy BMW 2.0 i waży prawie 2t więc to jest jej słaby punkt mało jest BMW które się ścigają na 1/4 przynajmniej ja mało wiedziałem
Wczoraj naobwodniacy Ełku podczas ścigu z zaprzyjaźnionym BMW 520d 177km,naszła mnie chęć na małą próbę prędkości po programie.Wyszło licznikowe 215km/h i to naprawdę dość płynnie,gdzie wcześniej 210 była już męka.Może kiedyś uda się sprawdzić prawdziwy max,sądzę że licznikowe 230 jest do uzyskania ,ale mogę się mylić.
Dziś zobaczyłem równe 200 a do odcinki jeszcze daleko:)
Jeżeli dobrze spojrzałem to było coś około 5600rpm a odcina przy 6200-6300.
to moze moja odpowierdz skoro 155 zawitały od ok pół roku miałem problem z 200km/h, wrecz mogłem o tym zapomniec 195 i koniec, przeczysciłem cały dolot wraz z przepłykwą przepustnice(tylko klapke i w kolo niej), odme, krokowy i sprawdzając na berlince w ok elblaga 180 w moment i ciagnie dalej 200 i mówie to ju nie ma co a ona dalej 210 i musisąłem zwolnic bo koniec sie zblizał a nie chciałem ostro chamowac, trzeba sprawdzic ją na cłej długosci berlinki ile poleci a wg fabryki 205 max, opony mam 15" 195/55 wiec rozmiar odpowiedni(a sami wiecie jakie mam tematy z moim silnikiem) musze jeszcze całą przepustnice wyczyscic bo jak widac daje to duzo a spray tylko za 10zł i troszke roboty ale za to jak opłacalnej
Przez Niemcy 205km/h. Ale średnio 140-150km/h. Przydałby się tylko tempomat. No i spalanie 6.5 - 7l :D
zarówno gtv jak i obecną 166 3.0 po 220 km/h licznikowe. obie by dalej szły tylko nie ma gdzie :)
to zależy od wielu czynników nie tylko od silnika, nawet rodzaj asfaltu się liczy, wiatr itp itd
Mam ten sam motor i takie same koła 225/45/17 (Ti)
Jak podróżuję autostradą to czasem leci 200, raz 205, maxymalnie miałem 210km/h
Więc się nie przejmuj, autko masz OK, a na drugi raz z gapiami tak szybko nie lataj;)
210km/h i nigdy więcej :) prowadził tata. Szkoda silnika na takie prędkości.
Pytanko: Czy +-9,1sek. 0-100km/h to dobry wynik dla 156 2.0ts? Mierzone było stoperem.
Pytam bo zastanawiam się czy nasz ts'ik jeździ tak jak 2.0 ts'ik powinien ;)
Sorry ze pytam tutaj ale nie ma tematu o przyspieszaniu ;)
Poprzedni wyniki ok 175, teraz 188 według GPS-a:) będe poprawiał ten wynik:)
Alfa Romeo 166 2,5 v6 Na razie 215 km/h i trza było hamować .
Niemiecki BAN
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 140 KM koła 225.45.17 230 km/h i to był koniec.
Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 150 KM koła 205.55.16 215 km/h i to by bylo na tyle.Brak 6-stki robi swoje.
156 2.0 na A4 poleciała 230
166 3.0 jakieś 235 ale trza było hamowac bo sie wryli na pas i to napewno nie był koniec mysle ze 250 poleci
Dziś z Oleśnicy do Wrocławia 215 km/h...
Trasa Katowice - Kraków 190km/h.
Dałoby rade więcej ale miałem przedmuchy na wężu między turbem a IC, a trzeba było jeszcze jakoś wrócić :D
wczoraj na A4 w stronę Wrocławia 210-213 km\h na zimówkach 15 cali...
raz, też na A4, na liczniku pokazało ponad 225 ale było lekko z górki ;)
Moja Gtv 3.2 na lotnisku 245 km/h i pas mi sie skonczyl, mysle, ze do katalogowej 255 tez by dalo rade, a moze i wiecej gdyby bylo miejsce.:D
Ja na razie 130km/h z Ustki do Słupska i boje się więcej ze względu na silnik, dziwny uraz mi siedzi w głowie o przekręceniu się panewek :D
Hmmm ja w niedziele, wracajac z gieldy na rybitwach jechalam 200km/h (4 osoby) i pewnie jeszcze by dala rade , ale musialam zjechac .... Moja kochana :)
Moja do tej pory 185km wyciagnela na maksa, do tych 190, moze by doszla ;p
ja też tylko 180km/h wyciągnąłem jak do tej pory bo więcej niestety nie było gdzie ale jeszcze by poszła:D
Otoz to, ze nie zawsze jest gdzie to sprawdzic ;/ jak sie dobrze rozpedzisz to juz chamowac tzreba. I zawsze jakis bagad dodatkowy ;p
Po odbiorze od mechanika, bede dalej testowal ale to juz na maksa ile wyciagnie
Panowie Justyna_147 pojechała 200km/h, okrywam się wstydem :P
Moja poszła na A4 220km/h ścigaliśmy 2 alfy: moją i 159 razem miały na 220 odcięcie;)