u mnie tax na 1.8 w Alfince 143f a na 1.8T 118f mowa o 6 miesiącach :(
Printable View
teraz razem z kara zaplacilem ok 250 euro na 3 miechy ;) za 1.6....
Trudno się z tym nie zgodzić, zwłaszcza, że jak widać na załączonym obrazku to żadna oszczędność :D Ja płacę zawsze, bo przy moim "szczęściu" złapaliby mnie 50 metrów od bramy domu :/
Ale pomijając to wszystko trzeba przyznać, że stawki za tax są w tym kraju nienormalnie drogie i nijak się to nie przekłada na ilość, czy jakość dróg. Moim zdaniem powinni wliczyć tax do ceny paliwa. Wtedy matematyka jest prosta: dużo jeździsz - więcej płacisz. Uczciwe.
u mnie padły wahacze i sądzę ze coś z wariatem bo do 2.5 obrotów trochę muł a później leci jak z procy, może jeszcze być przeplyka ale w poprzedniej alfie miałem na odwrót do 4 tyś obrotów szła jak wściekła a później muł
No to masz co robic!
Uszkodzona przepływka może objawiać się na różne sposoby, wiem to z autopsji.
Wariator to już trochę koszta, bo do tego rozrząd itp. Nie masz daleko to ustaw się z kimś z okolicy ( z forum, dokładniej z tego tematu) i podjedz na podmiankę. Przy okazji podepnij kompa.
Co do części, to albo z PL, albo poszukaj kilka stron wstecz w tym temacie. Ktoś podawał dobry sklep właśnie chyba w Dublinie i części za rozsądne pieniądze.
Powodzenia w przywracaniu Alfy do lepszego życia i witam w ekipie :D
PZD Rychu
Wahacze kilka tygodni temu kupowałem na e-bayu (z Wielkiej Brytfanii :P) i zapłaciłem coś ok. 130erło za przód (góra i dół + łączniki stabilizatora). Nie jest to TRW, tylko jakaś czajna, ale z autopsji wiem, że 2 lata powinny bez problemu wytrzymać. Jeśli koniecznie chcesz oryginał, to najtaniej będzie ściągnąć z Polski.
Zapaszek wlasnie doszedl ;) DZIEKI WIELKIE!!!
Też dziś dostałem. Wielkie dzięki!