Mógłbyś powiedzieć jak oceniasz komfort/głośność na tych oponach? Przymierzam się do nich właśnie (225/45r17) po bardzo złych doświadczeniach z Pirelli i Uniroyalem.
Printable View
Głośność??? Jaka głośność? Powiem tak poza sympatycznym pomrukiem V6, żadne inne odgłosy z opon nie wychodzą (235/45r18). Nieco gorzej jest z komfortem. Jeszcze jak nawierzchnia jest idealna to pół biedy, problem pojawia się na dziurach, nierównościach. W połączeniu ze sportowym zawieszeniem komfort zbytnio nie zachwyca, S klasa to to nie jest. W moim przypadku jeżdżę głównie po nowych świeżo wyremontowanych jezdniach także w moim przypadku komfort oceniam na 90%.
Dzięki za odpowiedź, opony zamówione. Ja też mam u siebie sportowe zawieszenie, mam nadzieję, że nie wytrzęsie mnie za mocno, bo tu u mnie takich idealnych dróg jak głosi legenda to nie ma ;)
Mam takie opony w Zafirze B 1.9 cdti 150 km - rozmiar 205/55/16. Mogę tylko wypowiadać się na ich temat pozytywnie. Dobre trzymanie na suchym, bardzo dobre na mokrym, dobre odprowadzenie wody i bardzo przewidywalne zachowanie na mokrym. Są do tego ciche i mają niskie opory toczenia a kosztowały mnie naprawdę śmieszne pieniądze. Jedne z lepszych letnich opon jakie miałem okazję ujeżdżać.:)
Ktoś ma jakieś testy czy coś odnośnie SportMaxx RT2? Bo będę brał albo dunlopy albo Goodyear EfficientyGrip Perfomance
Kolego cokolwiek weźmiesz z tych dwóch propozycji będziesz zadowolony. To klasa premium w oponach. Sam posiadam dunlopy, natomiast mój tata posiada goodyeary (co prawda nie ten model do piszesz ale zawsze). Porównując te dwie gumy dunpol ma bardziej miększą mieszankę co goodyear powoduje troszkę większe zużycie bieżnika (szczególne przy agresywnej jeździe{mojej}), ale za to pewność prowadzenia auta. Natomiast goodyearem można nawet w zimę jeździć:D. Nie no oczywiście żartuje hehe. Ale pod względem zużycia goodyear bije Dunlopa na głowę niestety. Ale za to Dunlop pod względem właściwości jezdnych nie dorównuje Goodyearowi (Goodyear ma zdolności do ząbkowania opon) . Coś za coś. Każdy ma swój gust. I ta dobra i ta dobra :D:)
Dzisiaj założone pirelli p zero nero gt 235/40 19, wrażenia z jazdy super, trochę je słychać w kabinie ale wszystko w normie.Na suchym auto przyklejone do drogi.Na mokrym brak danyh:DZałącznik 190644
A na podkarpaciu dziś spadł śnieg... ;p
A ja już chciałem moje ukochane 19 zakładać :(