czy sruby z oryginalnych stalowek beda pasowac do oryginalnych felg aluminiowych ?
Printable View
czy sruby z oryginalnych stalowek beda pasowac do oryginalnych felg aluminiowych ?
To zalezy czy masz stal przykrecona srubami rowniez do alu czy tylko do stali,ja mialem stal przykrecona srubami od alu,najlepiej wrzuc fotke sruby
A po co fotka? Wystarczy wiedziec czy leb jest stozek czy kula. No i jeszcze dlugosc gwintu moze byc wazna
Poza tym co napisali koledzy powyżej, bardzo możliwe,że śruba ze stalówki będzie za krótka do alu.
Aby to sprawdzić wsuń do oporu do obu rodzajów felg śrubę i zmierz długość wystającego z felgi gwintu. Taki pomiar u mnie wykazał,że do zakupionych alu 18" śruby z alu 16" są za krótkie o 5 mm by tyle samo było wkręcone w piaście.
To ja mam takie pytanie ile mm ma być wkręcone w piaście?
Czy można wkręcić dłuższe śruby? Bo standardowo jest bodajże M14x1,5x25
Witam
Mam pytanie, a chodzi o to ze mam juz namierzone ładne felgi do Alfy 18 cali Otwór centrujący sie zgadadza, 5x110, sa tonowe felgi firmy ATS tylko mam takie pytanie, ich szerokosc to 8,5cala a ET 30 więc czy da rady zamontowac to w 159? czy bedzie wystawac poza błotnik?
Pozdrawiam
Czy ktoś wie jakie to felgi? http://img02-otomoto.sogastatic.pl/C28182486_3.jpg