Ha,ha,ha!Alfa jest i zostaje w wawie.ma służyć co najmniej do wiosny,a potem zobaczymy:o
V6 i TS stoją w garage w wracają do formy w stanie ideał,jeżeli wcześniej nie zbańczę,ha,ha.
Printable View
Złomek 155 ogarnięty.lampa,kierunek wymieniony,zderzak trochę poprawiliśmy i co najważniejsze macha się otwiera i zamyka:D
Andrzeja pomysł na otwarcie maski trochę przerobiliśmy i cała operacja otwarcia jej trwała chyba ze dwie minuty,ha,ha;)ale wielkie dzięki dla niego za pomoc i radę.
Na koniec lekkie mycie i w końcu wygląda jak Alfa Romeo 155:Pjutro może jakieś foto wrzucę.
Nie wiem czy pamiętacie moją przygodę z wymianą szklanek wydechowych na nowe.
Jeśli tak, to chciałem poinformować jak się przygoda potoczyła, otóż wymieniłem z powrotem na stare szklaneczki, z wałkiem nic nie robiłem, przejechałem już ponad 300km i wszystko hula jak dawniej.
Mój wniosek: 2 z 6 szklanek były nie utwardzone albo z innej partii. - nigdy więcej.
P.S. mam do sprzedania 4 nowe popychacze wydechowe :D:D
Alfa Romeo 155 V6 "ZŁOMEK" podczas reaktywacji:DZałącznik 73718Załącznik 73719Załącznik 73720Załącznik 73721Załącznik 73722
No i co smigać będzie? widzę że lampion już naprawiony
Tak mi się zdaje że V6 przed liftem były bardziej żwawe
Koledzy dzień dobry :). Pierwszy raz podłączyłem alfe pod "komputer" tak z nudów w sumie, ii ogólnie prawie wszystko ok poza 1 błędem błąd komunikacji sondy lambda jakoś tak, dało się go wykasować i nie wrócił puki co, ale co innego zwróciło moją uwagę kąt wyprzedzenia zapłony 91,5 -92,5* to tak ma być czy ja złożyłem silnik jakoś po chińsku??? chyba się inaczej nie da przecież bo próbowałem na różne sposoby i jest tylko jedno dobre ustawienie rozrządu :). Drugie pytanie czyżby przepływomierz umierał?? Na wolnych obrotał pokazywał jakąś tam ilość powietrza na 2tyś też inną ale np po dodaniu jeszcze gazu ta wartość się nie zmieniała już, ścieżki się powycierały?? Wiecej dziwnych rzeczy nie widziałem ale z drugiej strony może to zbyt prosty ten motronic żeby coś wiecej wykrył.
Poobrażaliście się??