Zakup Mito- proszę o porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.
Witam.
Drodzy koledzy- przymierzam się do zakupy Alfy Mito, benzyna, najlepiej 1.4 obszar śląsk. Wcześniej nie jeździłem alfa, wobec powyższego zwracam się z prośbą do starych wyjadaczy, gdyż wobec niechęci żony do zakupu tego auta ( można kupić tańsze o podobnych parametrach), oraz czytając różne tematy na forum czy słuchając się opinii kolegów (alfa-laweta itp) mój entuzjazm co do tego modelu krótko mówiąc: podupadł... Stąd pytania na najczęściej stawiane zarzuty:
1) Prześwit pod autem- znaleźć można informacje iż wynosi on tylko 10,5 cm- czy ktoś może podnosił przód/tył i czy coś to znacząco dało? Problem ma taki iż jadąc do pracy nieraz jadę dosłownie po torowisku tramwajowym, o parkowaniu na dużym osiedlu z brakiem miejsc parkingowych (parkowanie na chodnikach, trawnikach, na korzeniach drzew itp) nawet nie chce mi sie myśleć ;/
2) Tylna szyba wydaje się naprawdę mała,czy brak tylnych czujników parkowania w aucie to duży problem?
3) Czy elektryka w Mito rzeczywiście sprawia duże problemy? W obecnym moim samochodzie Corsa C 2002 miałem niemiłe przygody z elektryka- brak masy, zalane bezpieczniki bo uszczelka sparciała, pęknięty przewód do wycieraczki tylnej klapy, problemy z EGR- urwany przewód i inne...
P.S. dlaczego szukam Mito- bo to piękna zgrabna Włoszka, wnętrze auta naprawdę ładne (żona myśli o Citroenie DS3- właśnie ze względu na wnętrze) no i te smaczki- DNA, szyby bez ramek ( a zamykanie drzwi auta i wsłuchiwanie się w ten delikatny dźwięk domykanych szyb to człowiek ma wrażenie że wysiada ze statku kosmicznego, karbonowe wnętrze dopełnia efekt... tak wiem, nie kupuje się auta ze względu na wygląd ale cóż jestem facetem i pociąga mnie piękno...
Dzięki z góry za odpowiedzi.