Dzięki, ale to znacznie przekracza mój budżet, a nie chcę zawracać głowę niepoważnymi ofertami.
Printable View
Dzięki Damson93, pomocne!
Zakochałem się w alfie i jako posiadacz Mito, postanowilem dokupic drugą sztukę. Pytanie - czy zderzak w wersji Veloce bedzie pasował do tego wynalazku?Załącznik 282740
Cześć, co myślicie o tym egzemplarzu? warty uwagi? dobra cena?
olx.pl/d/oferta/alfa-romeo-giulietta-2-0-jtdm-140km-polskory-CID5-IDM609K.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0
Cześć, jestem nowy na forum, planuje zakup pierwszej Alfy, zależy mi na egzemplarzu QV z silnikiem 1.75 235KM
Co koledzy i koleżanki myślicie o tym egzemplarzu:
otomoto ID: 6094649671
Sprawdzałem samochód na historiapojazdu jednak wiele się nie dowiedziałem bo nie był jeszcze rejestrowany w Polsce, jest do kupna w Radomiu, owianym złą sławą sprzedaży aut :P
a może któryś/aś z alfaholiców ma do sprzedania taki egzemplarz?
Załącznik 282856, mysle ze w tym wypadku bedzie podobnie
Tak naprawdę ciężko coś stwierdzić. Po VIN nie znajduje żadnej historii. 1 co musisz zrobić to kupić miernik lakieru
Jak masz niedaleko to można się przejechać, ale jeszcze przed wyciągnięciem miernika lakieru sprawdź czy VIN jest identyczny z tym podanym w ogłoszeniu :)
Nie wygląda to dobrze, wszystkie jego oferty to samochody w idealnym stanie i bezwypadkowe. Do tego w sumie w dobrych pieniądzach i to jeszcze na FV 23, ależ muszą mieć celne oko na takie super sztuki.....
Sprzedawca podał faktyczny vin: ZAR94000007035669
Tak jak piszesz, wszystkie jego wystawione samochody są w teorii bez wad, wszystko wygląda pięknie i to jest podejrzane, nie ma też żadnych opinii o tym sprzedawcy.
Alfa jest dobrze wyposażona i w rozsądnej cenie a jednak już dłuższy czas to ogłoszenie wisi na otomoto
Witam szanownych forumowiczów. Czy mógłbym prosić o sprawdzenie VIN: ZAR94000007174793?
Z góry dzięki.
Cześć,
po VIN znajduje jakieś archiwalne zdjęcia i przebiegi z 2018r. Pewnie był wtedy sprowadzony do Polski. Jak potrzebujesz kupić raport to mam ważny jeszcze 4 dni rabat 30% na autobazę. Został mi po zakupie mojej Julki.
Dzięki ale raport już mam.
Widzę, że samochód też już kupiłeś. Zadowolony?
Szczerzę powiedziawszy to Giuliettę kupiłem już jakiś czas temu i raczej nie mogę na nią narzekać. Pytanie o VIN związane było właściwie z moją ciekawością odnośnie historii modułu MA (zbliżam się do 250kkm z czego połowa moja) ale rozmawiałem już w tej sprawie z kolegą [MENTION=61216]KoŁoS[/MENTION]. Jeżeli uda mi się potwierdzić, że siedzi u mnie jeszcze oryginał (z tego co do tej pory udało mi się ustalić to tak właśnie jest) to chyba ten Multiair jednak nie taki straszny
Siemka Panowie zerknie ktoś na vin alfy giulietta
ZAR94000007226417
jako,że nie mogę jeszcze dodawać linków do ogłoszeń auto pochodzi z komisu DAN - CARS Dąbrowa Górnicza opinie w google mieszane..
po wklepaniu numeru vin w google wyskakuje strona ''alcop-auction fr'' Francuskie aukcje?
sprawdziłem też na auto dna i w załączniku screen.. wygląda jak by auto od 2013 było w PL potem wyjechało za granicę a teraz handlarze ściągnęli z powrotem do Polski je..
co sądzicie?
tutaj link do tego domu aukcyjnego skąd ją wzieli wystarczy wkleić link w przeglądarkę bo całego dodać nie mogę ponieważ nie mam 10 postów napisanych
alcopa-auction.fr/de/voiture-gebraucht/alfa-romeo/giulietta-1-4-tb-multiair-170-ch-s-s-distinctive-405201
Typowy handel. Nic z ogłoszenia się nie dowiesz. Ze zdjęć ładna. Po VIN nic niepokojącego nie znajduje. Kraj pochodzenia nie napawa optymizmem, bo samochody z Francji często są po jakichś przygodach (niekoniecznie dużych i dyskfalifikujących). Najlepiej weź miernik lakieru ze sobą na oględziny.
Kupowałem moją niecały miesiąc temu i cena wydaje się plasować w średniej, może ciut powyżej jak na wyposażenie, 170km i rocznik. Przebieg jest taki, że można się spodziewać się wydatków w niedługim czasie (turbina, dwumasa). Pytanie też jak z modułem multiair.
kurcze trochę km tam mam tylko jeszcze jak patrzyłem na aukcje francuską to auto miało coś takiego nie wiem brud? zaznaczone strzałką czerwoną natomiast w PL nic nie widać zdjęcie drugie
nie chce mi sie wierzyć by ktoś to lakierował w pl..
Faktycznie wygląda jakby coś małego tam było. Sprawdź miernikiem czy było malowane i na oko. czy zderzak jest dobrze spasowany. Uszkodzenie nie wygląda jednak strasznie wiec bym się nie przejmował.
kurcze kolego bo oni są z Dąbrowy Górniczej a znalazłem w Dabrowie Górniczej zakład który profi sprawdza auta,żeby nie robić reklamy strony to mozna sobie wklepać w google
dabrowa gornicza sprawdzenie samochodu i tam wyskoczy
Sprawdzenie auta przed kupnem - Jak sprawdzać auta
cennik to zdjęcie w załączniku
warto zaufać i wydać te 400zł? bo ja tam mam 200km w jedną stronę
Szczerze to nigdy nie korzystałem z takich usług. Ja bym wolał pojechać te 200km niż wydawać 400zl, bo w tych pieniądzach już można oczekiwać dobrego stanu samochodu. Tak w ogóle to co mówi komis? Jakieś wady samochodu? Ja szczerze mówiąc albo bym poczekał aż pojawi się coś bliżej albo bym pojechał bo pewnie będzie wszystko ok. Miernik lakieru, poczytaj jak rozpoznać uszkodzony moduł multiair i bez napalania się można obejrzeć :) z mojego doświadczenia zwróć uwagę na radio bo często jest problem z anteną, zobacz czy są jakieś papiery na wymiany olejów. Multiair wymaga wymiany co około 10tys.
dopytam w poniedziałek.Jest to 2013r więc niby powinien być poprawiony w sensie od 2013 bodajże już tak one nie siadały te aktywatory.
Zastanawia mnie czy auto z domu aukcyjnego bedzie miało dwa kluczyki? bo jak jest wypadek to ponoć ubezpieczyciel jeden bierze?
Ja w alfie jestem zielony jak koniczynka :) wieć jak mam dać 200za drogę kuzynowi i tylko oczami rzucić a miernika jeszcze nie mam to wolę niech oni tam podjadą niż te autotesto itp gdzie diabeł wie kto przyjedzie,może Pani Krysia ze szkoły :)Ci mają same pozytywne opinie.
Niby po bmw nastawiłem się,że auto ma być całe w oryginalne :) ale jeśli by okazało się,że jest tylko błotnik malowany i zderzak a reszta ok to warto?czy szukać rodzynka całego w ori lakierze? aa kolego powiedz mi jeszcze bo kupiłeś alfę :) jak z rdzą pod spodem?jest?nie ma? czy tylko elementy zawieszenia? chodzi o to by nie było na elementach ważnych niewymiennych
kolego a jeszcze mi powiedz bo sprawdziłem sobie wstępnie na autodna i niby tam nic nie wyszło,ale jeszcze autodna proponuje za drugie 30zł sprawdzenie we Francji... ja brałem podstawowe.. jak myslisz to z Francji coś moze pokazać? ewentualnie jeszcze myślę by wykupić na allegro sprawdzenie ale już w systemie Alfa-Fiat :)
Zrobisz jak uważasz, wszak każdy ma inne potrzeby, zasoby czasu itd :) też czytałem o poprawionych modułach po 2012 ale jak jest naprawdę to ci nie powiem. Ja sam celowałem w wersję T Jet bo tańsza i mniej problemów jednak, a po dieslu już miałem dość wizyt u mechaników :D
jak dobrze pomalowane i bez szpachli to nie ma czego się obawiać. Ja trafiłem na całe w oryginale ale jakby było coś malowanie to bym brał też tylko bardziej negocjował.
Co do korozji to byłem w szoku jak wszedłem pod auto. Podłoga, tłumik, zawieszenie wszystko zdrowe jak z fabryki. U mnie z minusów padł wzmacniacz w antenie (częstą przypadłość w koncernie fiata) oraz mam syf bo poprzednim właścicielu bo nie dbał o czystość. Co mogłem to wyczyściłem. Pranie tapicerki na wiosnę.
A tak to jak w każdym samochodzie, patrz na wycieki, co było malowane, wgnioty, rysy, czy działa wyposażenie itd.
Co do raportow to wziąłem tylko z autobazy i historia pojazdu gov. U mnie wyszło sporo informacji. Co pokaże ci raport z Francji nikt nie wie :D to zawsze loteria.
Powiem tylko jeszcze od siebie że po BMW może tego przeskoku nie poczujesz ale Julka prowadzi się jak po szynach. Coś niesamowitego. Wcześniej miałem citroena c4 2.0hdi. wydawał się całkiem zwinny ale Giulietta przy nim to gokart :D co do niej wsiadam to gębą mi się cieszy.
Z ciekawostek, oglądałem megan gt 220 w DAN - CARS jak kupowałem samochód.
Przykładam miernik w bok, szpachli wywaliło poza skalę. A Pan z komisu, że nie ma się co przejmować, żadne elementy konstrukcyjnie nie były ruszone i wszystko jest perfekt. Dobrze że druga część dnia była lepsza i wróciłem Julką :) ale przyznam że chamstwo straszne.
Witam wszystkich, zamierzam kupić swoją pierwszą alfę i decyzja padła na Giuliettę.
Silnik 1.4 MultiAir 170km, z opinii znalezionych myślę, że dobra jednostka w większości do miasta.
W poniższym ogłoszeniu zastanawia mnie tylko komputer pokładowy, czy jest to oryginał?
Jak by ktoś mógł doradzić czy warto ją brać to będę wdzięczny, oczywiście zamierzam też jechać z nią do ASO, ale wolę jeszcze dopytać fachowców ;)
otomoto . pl/ oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-benz-170koni-klimatronik-bezwypadkowa-serwis-do-konca-nowy-rozrzad-ID6E9Qq7. html
NR VIN : ZAR94000007397345
Nie wiem jak mogę wstawić link więc dodałem parę spacji
Ma sporo nalatane jak na 6 lat. Wnętrze też wygląda na sfatygowane ale jak mechanicznie jest ok to bym brał. Fajny rocznik i wyposażenie. Radio i komputer pokładowy są oryginalne.
Po Vin możesz sporo informacji wyciągnąć. Nawet są jakieś dane z 2017roku.
Witam,
planuje zakup pierwszej Giulietty.
Trafiłem na ciekawe ogłoszenie:
ID ogłoszenia z otomoto: 6095515456
Nr VIN samochodu: ZAR94000007016510
Wykupiłem raport w autobazie, z którego wynika, że auto miało jedną przygodę w październiku 2010, trzy miesiące po wyprodukowaniu auta. Zaznaczony jest przód auta i koszt naprawy od 1250 do 2000 euro. Zakładam, że raczej nie było to mocne uderzenie i prawdopodobnie naprawa była w ASO.
Niestety mam prawie 300 km do pokonania, gdyby chciał obejrzeć Julkę na żywo, dlatego zwracam się o pomoc. Może ktoś z forumowiczów był, oglądał to auto albo jest mi w stanie więcej powiedzieć po numerze VIN.
Pozdrawiam wszystkich
Po zdjęciach ciężko coś powiedzieć. Wypytaj sprzedającego o tą przygodę, co było malowane. Oni zawsze sprawdzają miernikiem samochody, które sprowadzają. Stan wnętrza wygląda w porządku, co by potwierdzało przebieg.
Witam, poszukuję julki qv, zainteresowałem się tym ogloszeniem:
olx.pl/d/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-7-turbo-krajowy-235-km-zadbana-CID5-IDMdqvu.html
Byłem ją obejrzeć tydzień temu, tak wstępnie by się dowiedzieć czy wogóle julka mi odpowiada. Samochód fajnie jeździ, ogólnie nie mam się do czego przyczepić po za tym że jak na ten przebieg kierownica jest dość wytarta.
Może ktoś z was też ją oglądał i ma jakąś wiedze na temat tego samochodu. Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Na tej aukcji nie ma zdjęć środka...
Ja mam Julkę z 2011z 165 tyś przebiegu, kierownica skórzana z czerwoną nicią i zero przetarć czy jakichkolwiek uszkodzeń.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk