Tu mamy 2 metrowca https://youtu.be/Ef7HJD_o3lQ?t=16m50s
Printable View
Tu mamy 2 metrowca https://youtu.be/Ef7HJD_o3lQ?t=16m50s
Nie zgodzę się, że klasyczne modele czyli samochód miejski, kompakt oraz średnie sedan + kombi to samochody dla pasjonatów, przecież to są klasyczne formaty rynkowe. Rozumiem konieczność dostosowania się do realiów rynku, ale po wycofaniu Mito /pewnie w przyszłym roku/ w ofercie pozostaną leciwa Giulietta, Giulia oraz 2 a może nawet 3 suv'o-crossovery. Czy taki profil powinna mieć marka kojarzona raczej ze sportem ? Oczywiście Stelvio jest zapewne najbardziej sportowym suv'em w stawce ale to nadal klocek określonego formatu. Jakby był jeden -to ok, ale dalsze podążanie tą drogą nie przekonuje mnie. I suv'a i tak nigdy nie kupię, sorry
I znów mamy to co zwykle w życiu, dylemat czy być raczej konserwatywnym czy "postępowym" choć czasem wcale inaczej nie znaczy lepiej. Każdy może przedstawiać swoje argumenty i mieć trochę racji. Żeby nie tworzyć off-topicu pozwolę sobie na rèsumè - mam nadzieję że zawsze pozostaną w ofercie AR jakieś nie-suvy, żebyśmy mogli je kupować :) Myślę, że z tym wnioskiem wszyscy się zgodzą.
Też mam nadzieję, że cały czas będą "zwykłe" samochody bo te "duże" są po prostu nieekonomiczne. Chyba, że zmieni się coś w prawie albo cena ropy spadnie o połowę a drogi i miejsca do parkowania będą szersze. W sumie to już w galeriach pojawiają się miejsca XXL i nie są specjalnie dla rodzin czy kobiet w ciąży bo ci mają osobne.
No to wejdź sobie z kolega do odpowiednika BMW, a już szczególnie wejdź sobie do 4 Gran Coupe - ja rozważam ten samochód zamiast Giuli, bo chcę liftbacka albo jakieś zgrabne kombi, a tego AR nie chce mi zaoferować póki co. W każdy mrazie w 4 GC ja (187cm) dotykam głową podsufitki cały czas, właściwie to jest źle. Siedziałem tez w innych samochodach przez ostatni rok, ot choćby w Mondeo, a nawet Skoda Superb tam to samo. W Giuli uważam jest OK, w żadnym średnim sedanie nie będzie miejsca dla 2-u metroca. Poza tym większość ludzi jeśli już kogoś wozi (bo większość 95% czasu wozi tylko siebie) na tylnym siedzeniu to dzieci, nie ma więc problemu, ewentualnie podwiezie się kogoś ze znajomych parę km, z tyłu możesz usadzić niższe osoby, albo jeśli wszyscy wysocy to najwyżej się chwilę pomęczą.
Co do uchwytów to ktoś inny odpisał, ja na to nie zwracałem uwagi bo nie jeżdżę z kawą, ot żeby się nie oblać i nie wjechać w kogoś - kawę pije się na parkingu robiąc sobie mały odpoczynek.
Jak tam z jazdami testowymi Veloce? Są w ogóle? Jest coś w Poznaniu?