Trochę nie na temat - choć nie do końca: proponuję przenieść ten wątek do działu "Forum ogólne o Alfa Romeo" ponieważ jest czytany przez wszystkich. Tak samo odpowiedzi w temacie są udzielane nie tylko przez posiadaczy 156.
Printable View
Trochę nie na temat - choć nie do końca: proponuję przenieść ten wątek do działu "Forum ogólne o Alfa Romeo" ponieważ jest czytany przez wszystkich. Tak samo odpowiedzi w temacie są udzielane nie tylko przez posiadaczy 156.
Witam serdecznie,od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem AF GT.Nadszedl czas na zmiane oleju,moje pytanie do szanownych kolegow co do wyboru oleju.Auto jest w benzynie 2 litry,przebieg okolo 110000 km,nie wiem na jakim oleju jezdzil wczesniej.Pytanie do kolegow,pelny syntetyk (CFS 10W-60,Selenii Racing 10w-60) czy moze jakis inny olej.Dzieki serdeczne za pomoc,pozdrawiam Marek.
Jutro będę miał aktualne ceny na Valvo. Jakaś promocja.
Na pewno Valvoline MaxLife w promocji 5l wyjdzie około 100 pln.
Millers CFS 10w60 5l. - 250 pln z wysyłką.
Valvo VR1 10w60 5l. - 190 pln z wysyłką, prawdopodobnie.
Pozdrawiam.
Qbaas,Pablo,dziekuje slicznie za wpis.Zastanawiam sie nad Millersem lub nad Selenia.Selenia 4 litry 160 plus przesylka.Pablo,jezeli zdecyduje sie na Millersa,odezwe sie do Ciebie.
chce zmienic olej bo mam castrol 10w40 i cos mi nie pasuje bo w zimie przy duzych mrozach po odpaleniu glosno chodzil tak przez kilka sekund i mysle po przeczytaniu kilku opini nad tym http://allegro.pl/olej-motul-8100-x-...501452802.html dobry wybor??
A powiedzcie mi jaki olej jest w skrzyni biegów w 1,9 JTD 105 KM i jaki polecacie. Chodzi mi o to że jakbym nie mógł dostać oryginału to jaki w razie czego kupić.
Motul GEAR 300 75W-90, Motul MOTYLGEAR 75W-90 lub Valvoline HP PC Gear Oil GL-5 SAE 75W-80. Wchodzi 2l.
Możesz śmiało zalać Motul 8100 X-Cess 5W-40.
Motul GEAR 300 75W-90 lub Valvoline DuraBlend GL-5 75w90.
Ja obecnie w drugim aucie będę zalewał Amsoil MTG (jeżeli byłbyś zainteresowany mogę ci podać namiar na ten olej, ja płaciłem 50,22zł za butelkę 1 kwartową 0,946 litra).
http://www.amsoil.com/storefront/mtg.aspx
Pozdrawiam