Rejestrujesz na 5 minut działalność gospodarczą i tyle. Warto skoro giulie za 124.900 z lekkim doposażeniem chcą sprzedać za 160.000 dla osób bez DG.
Printable View
Tak jak pisałem, nie rozumiem tej decyzji. i Cocpit nie jest niczym nowatorskim i na pewno nie jedynym na rynku tego typu rozwiązaniem. Ironia odnosnie AR w Twojej wypowiedzi jest zbędna.
Po raz drugi robisz personalna wycieczkę
jesteś za mlody żeby zrozumiec za pierwszym razem prośbe czy masz problemy z głową ? -> pytanie retoryczne
naprawde jestem za stary żeby drzec koty z trolami...
Co do meritum sprawy i filmiku
trzeba faktycznie miec hamownie z NASA, wykonać szamański taniec nad komputerem auta (jak to okresla pogea) żeby zmierzyć moc Guilii Q
mistrzostwo swiata :)
dobrze znając Twoje poprzednie posty wyczuwam sarkazm, a jeśli tak to niby przegrana która dowodzi różnych Twoich tez i opini o Giiulii? Giulia wygrała z Mercem, Volvo i jeszcze innymi, widocznie w COTY wielu dziennikarzy woli mieć dziwnie usytuowany wyświetlacz zamiast zegarów i jeździć nudnym pudełkiem bez żadnych właściwości jezdnych.
epsonix, jak już musisz dyskutować z trolem, to przynajmniej go nie cytuj, bo mimo blokady trzeba czytać jego wypociny, plisss
A co do tematu to wyglada na to,ze bedzie mozna łyknąć Veloce za ~150K ,więc jest dobrze
Nie atakujcie Trolso... tzn Andersona, to Alfista jakich mało, przy tym purysta segmentowy - kombi to pomyłka w AR, a SUV... - a jak bardzo dobry sedan AR przegrywa z crossoverem to stać go jedynie na szyderstwo.
Mała rzecz a cieszy Andersonie, co?
Nawet mi cię nie żal.
Dzisiaj bazowa veloce jest oferowana za 180 u dealera. Pewnie brokerzy mogą jeszcze coś urwać z tej ceny.
A za rok myślę że jeszcze ze 20 tys. mniej będzie można kupić.