Problem polega na tym, że na stocku praktycznie nie ma Veloce, a to co się pojawia w Polsce to pojedyncze sztuki i rocznik 2017.
Na model do produkcji dzisiaj jest rabat 13-15k, więc liczenie na 150-160k to pobożne życzenia.
Printable View
Tak jest. Na dzisiaj cena w okolicach 150-160 jest niemożliwa. Ale cena w okolicy 160 moim zdaniem będzie możliwa za rok na auto z rocznika 2017. Przykładowo, jakiś czas temu dostałem ofertę na Giuliette QV za 94.000 zł. Nowa, nierejestrowana, z salonu. Jeden konkretny egzemplarz, gdy konkurencyjne oferty po rabatach zaczynały się od 109.000 zł. I o takiej sytuacji myślałem pisząc to, że podstawowa Giulia Veloce będzie do wyrwania za 160 w przyszłości. Konkretny egzemplarz na stocku.
Nikt nie mówi ze dzis się wejdzie do salonu i dostanie na Veloce za 150k, ja pisze o sobie-obecny leasing kończy sie w grudniu + jakies pół roku czekania żeby uśpić czujność skarbówki i Julia będzie w garażu latem 2018
Masz rację, to Stromboli.
Załącznik 223469
W ostatnim "Motorze" test Giulii Veloce kontra Audi A5. Nie będę omawiał całego testu z tego szmatławca ale zaniepokoił mnie jeden fakt - twierdzą, że 2.0 280KM Alfy kręci się tylko do 6 tys. obrotów. Właściciel 2.0 200KM z naszego forum twierdzi, że odcięcie jest przy 6300 obr. a w mocniejszej odmianie byłoby niżej a nie wyżej ? Coś tu nie gra...
Wiec zeby uciac spekulacje dealer Alfa Jeep Mangoletsi z Knutsford ma taka oferte:
Giulia 2.0 TB 280 Veloce 4dr Auto Petrol
Cash Price £37762.11
Deposit Support £5500.00
Total:£32262
Po dzisiejszym kursie 32262£ x 5zl=161310zl
Pomijajac oczywiscie fakt ze Veloce w UK jest duzo lepiej doposazona niz w Polsce.
Jak w UK da sie taki rabat osiagnac bez problemu to niedlugo i w Polsce bedzie mozna.
A to nie jest czasem tylko przy finansowaniu gdzie masz jeszcze 5% APR?