Jakbyś to jeszcze w jakimś normalnym miejscu/serwisie umieścił, to może. Ale z tego gówna sendfile.se to ciężko cokolwiek pobrać oprócz malware i wirusów.
Printable View
Wiem. Wiele razy Avira mi krzyczała. że coś jest nie tak na stronie. Więc dla tego omijam.
Tak na szybko co zauważyłem:
1. EGR wyłączony niepoprawnie
2. Czas trwania wtrysku nie przeliczony ale wpisany z kosmosu (jak nie gorzej z D wzięte wartości). Nie przeskalowana oś X
3. Ciśnienie doładowania nie potrzebnie zmienione w całym zakresie. Nie przeskalowana oś X
4. Limiter ciśnienia paliwa względem temperatury podniesiony z za szerokim zakresie. Brak zabezpieczenia w wypadku przegrzania. Z resztą limitery w ogóle nie korelują ze sobą i z tym co jest ustawione w tablicy ciśnienia żądanego.
5. Ciśnienie paliwa podniesione tylko w środkowym zakresie - co poeta miał na myśli ?
6. Brak przeliczonego SOI przy jednoczesnym wydłużonym czasie wtrysku. Będzie się działo :)
7. Brak zmian w tablicy doładowania względem temperatury powietrza
8. Brak korekcji overboosta. Przy 140 mbar do limitera przeładowania przy większym obciążeniu.
9. Brak zmiany w drugiej tablicy driver wish
10. Brak przeliczenia w tablicy AFR
To na szybko, a może ktoś jeszcze coś dołoży. Ale chyba nie ma po co. maly_777 najlepiej to ujął :D Krótko i zwięźle :lol:
Mam niejakie podejżenie, że mapa jest zmieniona - auto 2002 a w ECU 2006 i jeszcze inne kwiatki.
Może ktoś okiem rzucić czy jest to org czy ktoś już namieszał.
Pacjent to 2.4 jtd 150km 2002.
Załącznik 186331
Witam,
Czy ma ktoś oryginalny wsad do 2, 4 jtd cf3 150km.
Numer komputera 0281010741
Numer software 1037363243
Pozdrawiam,
Witam, potrzebuję pomocy jakieś osoby z interfejsem, Katowicei okolice. Nie śmiać się jestem posiadaczem alfy 159 1.9 8jtdm. Mam programowo wyłączony EGR, chciałbym go po prostu włączyć. Egr wyczyszczony, samochód przez ten zabieg się dłużej grzeje. Mogę to zrobić przez interfejs elm?
podjedź do dynosoft na wgranie seryjnego programu, zapłacisz niewiele a przynajmniej nie uwalą sterownika