A interfejs na kablu czy BT?bo juz nie pamiętam co tam masz:)
Napisane na Commodore C64..;)
Printable View
A interfejs na kablu czy BT?bo juz nie pamiętam co tam masz:)
na kablu.... bylem dzisiaj u jednego alfaholika i moj elm 327 dziala pod jego laptopem(mial xp) ja mma win 8 .......sterowniki ?
Jak wiesz ja też mam win8 i tez działa :)a sterowniki chyba kiedyś ci przesłałem. Chociaż wiem ze tez ciężko jakoś było z instalacją.
Ciężko było i jest z instalacją i czekam na pomoc..................
Siemka mam pytanie w temacie o Dpf ktoś polecił taki moduł
http://allegro.pl/show_item.php?item=5782127177
Mam kabel ale laptop padł a używałem tylko do tego a stacjonarnego nie będę niósł do garażu. Mam pytanie odnośnie tego rezystora co trzeba usunąć, jak się im napisze to usuną a bez usuniętego nie będzie działać czy nie wszystkie funkcje? I drugie pytanie czy jak ten interfejs jest cały czas włożony to pobiera jakoś prąd gdy auto stoi? Z góry dzięki za odpowiedź chyba że ma ktoś coś innego godnego polecenia w tej cenie. Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
tysiąc razy było pisane. ten moduł jak na taniochę spisuje się świetnie, jak narazie polecam (przetestowany z paroma telefonami z AlfaOBD, z latopem w MESie, i w paru autach Giulietta i 2x159 JTDm i TBi). nie robiłem co prawda na nim bardziej zaawansowanych rzeczy typu osiowanie proxi - to robiłem na poprzednim, takim Elmie237 1.x ze 2 razy dłuższym z nalepką niebiesko-pomarańczową - też za podobne pieniądze można kupić w pmfactory.
W każdym razie wielu innych forumowiczów też poleca Vgate-a. nie trzeba go wypinać z portu, mieści się pod klapką - ja tak jeżdżę od 2 miesięcy, czasem auto postoi 2-3 dni, i nie ma problemu żeby coś rozładowywało (przynajmniej nie zauważyłem).
kupowałem od pmfactory 2 szt i zaznaczyłem w wiadomości (i jeszcze zadzwoniłem na wszelki wypadek), żeby przygotowali po Alfę.
Generalnie o ile w interfejsie jest niefortunny rezystor (w sumie to nie mam pewności jak akurat w tym typie oryginalnie było to rozwiązane), to interfejs może nie działać w ogóle, może sypać błędy, może nie łączyć się z niektórymi kompami a z innymi hulać OK, raz może działać raz nie działać itp.
Witam, jestem tu nowy:) jaki polecacie interfejs i program diagnostyczny do AR 159 2.0jtdm 170....czy do wszystkich silników 159tki trzeba usuwac rezystor?
Elm 327 na kablu
post wyzej masz napisane a pytasz.
do wszystkich alf i fiatow usuwa sie rezystor
- - - Updated - - -
na kablu ani wygodnie, a jeszcze sa problemy z driverami. pod win10 mes jux nie dziala mi stabilnie z elmem usb, dlatego korzystam z bluetoothowych wersji
Witam dzisiaj przyszedł do mnie interfejs diagnostyczny od PMfactory, oczywiście zaznaczyłem żeby usunęli rezystor. Znalazłem urządzenie po BT wpisałem kod do połączenia 1234 i połączyło się. Pobrałem AlfaOBD jest napisane że interfejs podłączony, wybieram auto model silnik i tam do wyboru centralka. Próbowałem pierwszą i drugą bo tam 1.9 ale za każdym razem widzę komunikat wprowadź kod z CODE CARD skąd wziąć ten kod? Z autem dostałem kartę do radia i tam jest takie coś jak Electronic cod i ma 5 cyfr to jest to?
Z góry dzięki za odpowiedź pozdro :)