Ja bym tę lampę tył dla bezpieczeństwa ujął w budżecie jako wymiana .. Tak na wszelki wypadek
Printable View
Ja bym tę lampę tył dla bezpieczeństwa ujął w budżecie jako wymiana .. Tak na wszelki wypadek
Może się okazać, że zaznaczona na biało rysa będzie pęknięciem, ale już na zdjęciach z portu nic na to nie wskazuje. To akurat najmniejszy kłopot, ale dziękuję za zwrócenie uwagi na ten szczegół :) Wiele dupereli niestety może wyjść bo jeszcze dziesiątki dni w kontenerze i wózkowi w Europie - samochód jezdny, ale z kontenera muszą niestety go wyjąć.
Znalazłem kiedyś na forum wzmiankę, że lampy tylne US są bardziej czerowne niż EU, później, że tylko w Giulii się różnią, a w Stelvio są takie same.
Czy ktoś ma wymienione, a na klapie zostawił i rzeczywiście nie ma różnicy?
Jeżeli nie ma różnicy to wolałbym dołożyć do używek EU niż konwertować, ale odstraszają mnie zdjęcia z ogłoszeń. Nawet teraz wiszą minimum dwa, na których widać różnicę i nie wiem czy to tylko takie ujęcia czy ktoś wymienił lampy częściowo i dlatego się inaczej święcą.
Załącznik 290295
Załącznik 290296
Załącznik 290294
Wysłałem ci info na priv to się odezwij
w stelvio nie ma różnicy- tyle w temacie- to co widzisz w necie to kwestia zdjęci i padania światła. przez 6 lat mam USA środkowe i i EU zewnętrzne i nadal wyglądają tak samo.
w giulii też przekładałem i naprawdę nie ma co dostawać sraczki bo żeby cokolwiek zauważyć trzeba się przyglądać. EU będzie zawsze lepsze niż przeróbkabo nie ingerujesz w korpus - potem różne rzeczy się dzieją po takich samoróbkach.
Może tak być, nie ma kamery - nie ma też radaru, jest zaślepka.
łatwo poznać - jeżeli nie masz kamery przy szybie (takie okienko w kształcie trapezu obok czujnika wycieraczek/świateł) to na 100% nie ma radaru w zderzaku tylko zaślepka. przez to masz i bezpieczniejszy samochód przed kradzieżą :cool:
opóźnij hamowanie i się szybciutko dowiesz czy masz radar czy nie ;p ja w wersji business z 2017 mam radar