Rozmawiamy o dwoch zupelnie innych czujnikach. Ty kolego piszesz o czujniku polozenia walu korbowego
Printable View
Rozmawiamy o dwoch zupelnie innych czujnikach. Ty kolego piszesz o czujniku polozenia walu korbowego
Ja myślę, że reset z podłączonym Hallem, czy bez niego jest identyczny. Jeśli ECU nie widzi Halla podczas pracy silnika to po jego uruchomieniu po ok. 200 obrotach zapala marchewkę i wywala P0340. Różnice mogą dotyczyć tylko adaptacji ECU podczas jazdy po resecie, gdy ECU nie widzi Halla.
Oczywiscie korci mnie żeby sprawdzic :) Wymieniales te czujniki u kogos komu falowal silnik ?
2 raz byłem na kompie i pokazało że uszkodzona przepływka. Dodam tylko że była kupiona w tym roku w lutym i już padła. Firma Magneti Mareli. Teraz kupuje Boscha i mam nadzieje że koniec już z tym falowaniem.
- - - Updated - - -
Sprawdzcie cewki czy obudowa nie jest pęknięta. Jesli jest może iskra skakac i tez bedzie falowac.
Cewki? Jasne też tak myslalem , zreszta w każdej alfie która widziałem to miała cewki popękane na obudowie i watpie w to by przez następowało falowanie....
Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka
te pekniecia nie sa powodem-przerabialem dogłębnie temat
szkoda zachodu a używki wszysktie sa popekane przewaznie a silniki cf3 jakos nie faluja
Cf3 dokladnie o jakie chodzi ? xD tyle czasu trwa ten temat , te falowanie to plagą :d
Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka
czytam i czytam i nie za wiele mogę wyczytać...
mógłby ktoś podać najczęstsze przyczyny falowania? :)