Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V
Witam.
To mój pierwszy post w życiu więc proszę o wyrozumiałość.
Dziś dokonałem wpłaty zaliczki za alfę. Oto link do niej.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3338744580
Co o niej myślicie? Nie mogę jej obejrzeć bo obecnie siedzę na obczyźnie i wracam w sierpniu.
Sprzedający jest naprawdę konkretnym gościem. Ufam mu po prostu.
Sporo maili wymieniliśmy. Dziś ją wstawia do garażu. Samochód prezentuje się naprawdę ślicznie wg mnie.
Na zadane przezemnie pytania odpowiedział tak:
Wpierw podam moje pytania.
1. Jak oceni Pan w skali 1/10 stan lakieru?
> 2. Czy samochodu jest powypadkowy?
> 3. Czy jest zarejestrowany na Pana?
> 4. Ile średnio pali?
> 5. Co należało by w nim zrobić? co nie działa do końca tak jak trzeba?
> 6. Od jak dawna jest w Pana rękach?
> 7. Jakim olejem jest zalany?
> 8. Ogólny stan wizualny. Rysy, rdza, wgniecienia...
> 9. Czy posiada woofery i procesor dzwieku DSP.
> 10. Siedzenia są elektrycznie regulowane z pamięcią?
Oto odpowiedź:
witam to zalał mnie pan pytaniami na które chętnie odpowiem
na 1 pytanie odpowiem panu w taki sposób kupując ten samochód był on w moich poszukiwaniach 4 autem i prawdę mówiąc na stan lakieru nie zwracałem aż tak uwagi bardziej interesowało mnie wnętrze i silnik ale ok w skali od 1 do 10 dam 7 po 1 jest to czarny lakier i żeby był piękny trzeba by było o niego dbać od początku biorąc pod uwagę że włosi robią bardzo delikatne lakiery dają bardzo cienką warstwę i oczywiście myjnie na których wie pan sam jak to jest podsumowując lakier ma parę rys nie ma tragedii.Na 2 pytanie odpowiem zdecydowanie że nie miał nigdy wypadku ani nie był żaden element lakierowany sam sprawdzałem to miernikiem lakieru.Wszystkie auta które mam są na mnie zarejestrowane.Co do spalania powiem tak jak go kupowałem to palił mi strasznie dużo ale to dlatego że ten dzwięk przy dodawaniu gazu był poezją dla ucha teraz też jest ale już nauczyłem sie nim jeżdzić jeżdzę nim spokojnie dostojnie przeważnie są to wyjazdy z żoną na weekendy bo jak pisałem auto jest używane tylko latem reasumując spalanie nigdy tak naprawdę nie liczyłem w mieście mieszkam w małym miasteczku to tak myślę ze 13 wezmnie na trasie jeżdzę tak do 120 to do 10 na pewno.Co do pytania 5 to powiem że zawsze jest coś do zrobienia ale nie w niej tam wszystko chodzi jak powinno mechanicznie i elektrycznie.W moich rękach jest krótko 2 lata zakupiłem ja 11.5.2011 ale nie miałem jej zamiaru sprzedawać więc tego pytania nie było.7 pytanie olej gastrol 15 w 40 i wiem powinien być silena 10 w40 dedykowany do niego ale powiem tak szczerze że to już nie te czasy co były kiedyś że olej olejowi nie równy teraz i przy takich przebiegach to nie ma różnicy i proszę nie wierzyć w to że silnik sie szybciej zużywa czy chodzi głośniej książka serwisowa mówi że te silniki powinny brać na 1000 kilometrów nawet powtarzam nawet do 1 litra oleju a ten silnik od wymiany do wymiany nie bierze ani grama.Co do 8 pytania odpowiedziałem na początku tylko dodam że nie ma grama rdzy gdyż jest ocynk i nie był bity to nie będzie rdzy.9 posiada.Siedzenia sa regulowane ale nie posiadają pamięci.Dodam jeszcze tylko że jestem pewny sprzedaży tego auta zawsze coś będzie że następny właściciel będzie chciał coś upiększać coś dodać zawsze tak jest.Myślę że choć trochę zaspokoiłem pana ciekawość :) ale najlepszym dowodem na zakup auta jest przejechanie sie v6.I tak optymistycznym akcentem zakończę.POZDRAWIAM.
Trochę tego sporo ale proszę o odpowiedź
Pozdrawiam.