-
Witajcie. Wydaje mi się że już kiedyś się o to pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi. Napiszcie proszę czy Alfaholicy mają swoich dilerów, u których można uzyskać dobry rabat. Temat zakupu wrócił i muszę znaleźć dobrą ofertę.
Pozdrawiam
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
-
Ja ostatnio trochę chodzę w temacie ale o rabacie na alfoholików nigdy nie słyszałem. Jak chcesz dobrą ofertę to weź samochód z 2013r.
-
Szukam, ale niestety nie ma odpowiadającej wersji. Czekam jeszcze na ofertę od jednego z dilerów i wtedy podejmę decyzję
-
Przejmij inicjatywę zapytaj u kilku dilerów i nie czekaj na ich ofertę tylko powiedz jakiego rabatu w % oczekujesz.
-
Nie mam w tym doświadczenia więc dzięki za rady. Jutro muszę podzwonić. Mam natomiast nie fajne wrażenia z dilerem z mojego miasta i dlatego m.in. pytałem o zaufanych sprzedawców bo po spotkaniu na którym byłem u "swojego" dilera odeszła ochota na zakup Alfy. Mam nadzieję że dołączę do zadowolonych użytkowników. Pozdrawiam
-
Jeśli pasuje Ci Tarnów, to napisz do mnie PW.
-
Przy zakupie Julki sprawdzajcie z dilerem siatkę produktu dostępną w systemie w salonach. Okazuje się że cennik zamieszczony na stronie AR nie zawiera wszystkich opcji które są dostępne: np. listwy progowe aluminiowe, podgrzewane dysze spryskiwaczy, radio 5 cali z DAB, kolor szary magnesio matowy, koła dojazdowe w dwóch rozmiarach, zabezpieczenie podczas przewozu itd. To zdumiewające że centrala FAP mając w zasadzie 2 modele w ofercie nie potrafi dograć takich rzeczy.
-
Ja swoją z niezłym rabatem kupiłem w POL-CAR w Poznaniu mimo że jestem z Łodzi. Podróż zdecydowanie się opłaciła.
Poszukaj na otomoto i Allegro jakie mają dealerzy wystawione nowe i ew. wykonaj kilka telefonów do tych , którzy będą mieli najbardziej pasujące Ci ceny. Staraj się dzwonić, nie wysyłać maile. Negocjacje na maila są średnim pomysłem, gdyż sprzedawca nie wie, czy rozmawia z naprawdę zainteresowanym klientem, czy też konkurencją albo pytającymi "z ciekawości".
Często dealerzy oprócz wystawianych w Internecie mają jeszcze kilkanaście innych egzemplarzy stojących na placu. Na taką stojącą już w konkretnej konfiguracji uzyskasz o wiele lepszą cenę, niż jak będziesz składał jakiś egzemplarz dla siebie, który fabryka CI dopiero wykona. Ew. w cenie składanej będziesz miał w "placowej" sporo dodatków, z których normalnie być zrezygnował ze względu na kwotę o jaką podbijają cenę bazową.
Poza tym prawda jest taka, że kupuje się oczami i coś co wygląda bajecznie w katalogu na żywo może wyglądać tandetnie i na odwrót.
Widząc swój samochód na żywo odczuwasz wszystkimi zmysłami jak na Ciebie działa.
Powodzenia !
-
to wszystko prawda co koledzy pow piszą, natomiast zastanów sie raz jeszcze czy napewno chcesz wydać ca 70-80k pln? czy jest ci to do szczęścia niezbędnie koniecznie? chcesz kupić auto klasy B premium co prawda ale jednak, jego cena uczciwa winna oscylować koło 55-65k pln, autko ładne ale niezbyt wygodne, autko bliżej spokrewnione z fiatem bravo (może to jest opcja?) niż z rasowymi alfami (159, 166), auto po roku warte koło 45k pln, zadaj sobie to pytanie jeszcze kilka razy, poczekaj, pogadaj z ojcem, matką, sąsiadem? zastanów sie 5 razy !!!
-
Rasowa Alfa 159... Piłeś coś dzisiaj?