Wymiana oleju nic nie dała. Jakieś pomysły?
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Wymiana oleju nic nie dała. Jakieś pomysły?
W jakim stanie jest magiel?
Pompa milknie na wyższych obrotach?
Magiel suchy jak pieprz, pukania również brak więc sądzę że jest ok. Pompą dziwnie się zachowuje gdy skrecam kierownica na biegu jalowym to czuje opór, takie gumowanie gdy jednocześnie dodam gazu kierownica przekreca się ale gdy puszczę gaz to mimo że ja trzymam chce wrócić do poprzedniego położenia. Ogólnie pracuje takimi skokami jakby uklad był Zapowietrzony, lub jakiś zawór ciśnieniowy się zacinal.
Może na początek przeplucz uklad, wygląda to na objawy uszkodzenia pompy, ale...po co wróżyć, trzeba szukać przyczyny.
Dzisiaj właśnie to zrobiłem... wymieniłem olej jeszcze raz. I w zbiorniku było to: http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/07/282.jpg
Teraz jestem wręcz pewny że padła pompą albo magiel. Tona opilkow metalu... Znalazłem mokre przewody od wspomagania przy skrzyni myślałem że znalazłem przyczynę, gdyż teraz płyn się pieni tak jakby się Zapowietrzal ale to z przegubu, odkręcił się Oo. Zaczynam mieć dość tego samochodu.
Przpłucz kilkukrotnie.Możesz dla próby dolać do Dextrona Prestone anti-leak. Choć nie wygląda to najlepiej...
Tyle opilkow to raczej i żaden ceramizer by nie pomógł. Fakt nie wygląda to dobrze. A Czy jest tam gdzieś jakiś zawór ciśnieniowy?
Raczej jedynie w zbiorniku i magliwnicy, ale jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Zbiornik mialem wyjety i nie widać tam żadnego zaworu. Pozostaje postawić diagnozę czy pompą czy magiel. A najgorsze jest to że nikt nie potrafi jednoznacznie stwierdzić.
Witam panowie chce wymienić zbiorniczek płyn mam czerwony i zostaje przy czerwonym jak zmienie zbiorniczek. Pytanie czy płyn wymienić czy tylko dolewka ubytku?