Który to dokładnie produkt Mannola? Bo maja parę rodzajów oleju 2T
Ja stosuję Mannol 2-Takt Plus
Witam, też planuję zacząć używać oleju 2T. w moim samochodzie nie ma DPF i wyprogramowany jest EGR (a to podobno zwiększa temperaturę zapłonu w cylindrze) Jaki olej byłby najefektywniejszy w takim zestawieniu? 2T chcę zastosować ze względu na podwyższoną jedną z korekt ok +0,8 do 1.
Bajacz - szczerze przy 156 średnio wierzyłem w te całe czary 2T chociaż efekty jakieś też były i to bardzo zadowalające, bo korekty spadły. Jednak nie do końca wiedziałem czy to kwestia tylko oleju 2t, bo było wtedy czyszczone sporo innych rzeczy + nałożyły się inne elementy.
Ale jak dostałem Cromę w ręce i to jeszcze z takimi objawami - poszedłem w ciemno po olej na stacje i zacząłem tankować - czary mary zadziałało. Tutaj nie było zmienione nic poza dolaniem 2T do ropy i tankowaniu Orlenowskiej ropy.
Od ostatniego screena przejechałem jeszcze jeden bak i zacząłem czyszczenie czujnika ciśnienia doładowania, dolotu, klapy gaszącej wymiany overboosta. Po tym wszystkim korekty znow zmierzone i nadal utrzymują się na poziomie własnie poniżej +/- 1. Spalanie spadło, po wypaleniu DPF do poziomu 12% kultura pracy jest na super poziomie.
Jaki teraz olej 2T polecacie dostępny na stacjach ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Co myślicie o tym oleju?
http://www.orlenoil.pl/PL/NaszaOfert...COOTER-2T.aspx
Ktoś tu wrzucał linka do forum mercedesa, na której były podane kryteria oceny oleju m.in. pod względem zmniejszenia dymienia. Niektóre oleje 2t nie powodowały zmniejszenia a inne powodowały znaczne zmniejszenie. Czy ktoś z naszego forum ma jakieś obserwacje na ten temat? Jaki z dostępnych olei powoduje zmniejszenie dymienia? Próbował ktoś elfa moto 2hp?
Ja probowalem i zdecydowanie polecam..
Wysłane z mojego GT-I9506