Już odpowiadam. Ten olej jest do silników 2.0 Ti. Selenia Digitek Pure Energy 0W30
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Już odpowiadam. Ten olej jest do silników 2.0 Ti. Selenia Digitek Pure Energy 0W30
Chętnie się dowiem co sądzą forumowi specjaliści od olejów na temat tego testu i jego wyników: https://www.youtube.com/watch?v=JcnuBqDDcY8
CCS bada się inaczej..
Nie rozumiem tego tematu. Producent który projektuje silnik, następnie go testuje w wielu wersjach z różnymi środkami smarnymi, a na koniec produkuje, wydaje kartę specyfikacji lubrikantów. To są optymalne warunki pracy silnika, więc nie ma sensu na własną rękę robić testów olejów metodą prób i błędów. Wytłumaczcie proszę mi koledzy po co jest ten wątek na forum. Z góry dziękuję.
Bo, jak wykazała praktyka, zalecenia producenta nie muszą mieć na celu zapewnienia maksymalnej ochrony silnika. Producent zaleca wymianę co 30 tysięcy przecież. Zaleca(ł) też np. Selenię, która wcale nie była ani tania, ani dobra.
Ja mam w książce wymianę co 15k. I raczej nie będę robił własnych testów jakości olejów silnikowych.
To konkretnie poproszę co jest waszym zdaniem najlepsze do 2.0 Ti 280k. Prosze podać dlaczego, testy, etc. Bez zbędnego gadania o niczym.
Typowa gadka. Daj linki do tych testów . Jeśli tysiące silników 2.0 Ti chodzi na Selenia i nie ma problemów przez 200-300k km to poproszę linki do konkretnej alternatywy i powody testy dlaczego coś jest lepsze.