Używałem Filtrona bez problemów
Printable View
Używałem Filtrona bez problemów
Nie znam wyników przepuszczalności ale ja kupuję powietrza filtrona, oleju kamoka, przeciwpylkowy węglowy blue print.
To taka średnia półka cenowa póki co wszystko dziala. [emoji6]
Nie znam firmy Kamoka. Zakupiłem filtr oleju Filtron OE670, powietrza Filtron AR234/6, kabinowy z węglem aktywnym Blueprint ADL142506 i olej jednak Motul Xclean 5w40. NIe znam tego Eurola co kolega wlyszkow zaproponował i w sklepie gdzie zamawiam nie ma go w ofercie.
Mam nadzieje,że ten Motul to nie zły wybór?
Na Filtronie bardzo się zawiodłem:
- filtr paliwa po 20 tys (wymiana co 30 tys) sprasowany jakby ktoś ręką ścisnął równo w połowie, Maan miał w tym miejscu dodatkową obejmę
- filtr oleju ok 5 sek po uruchomieniu świeciła siękontrolka ciśnienia a na oryginale nie całe 2 sek, tak jakby filtr wszystko puszczał i nie trzymał oleju
Nie były to Alfy
Przecież Kamoka to najtańsze badziewie. O ile coś takiego w przypadku filtra przeciwpyłkowego można zaryzykować, o tyle na filtr oleju nigdy nie wybrałbym tej marki. U mnie od początku Julka, i nie tylko, jeździ na filtrach Mann. Koszta nie są dramatycznie wyższe, a przynajmniej sen spokojny ;)
O widzisz to tego nie wiedziałem. Następne wchodzą manna [emoji6]
Mięliśmy u nas w serwisie bodajże dwa przypadki w tym roku, gdzie filtr oleju zaczął się rozwarstwiać - jeden Kamoka, drugi MaxGear. Klienci chcieli przyoszczędzić, a stracili gwarancje na silniki. Dlatego filtr oleju i powietrza tylko OEM, bądź porządne zamienniki - Mann, Knecht, Mayle, Purflux.
To miałem dużo szczęścia bo do tej pory było zero problemów u mnie z nimi
Wiadomo, że takie problemy nie muszą dopaść wszystkich kupujących/użytkujących materiały firmy X, jednakże ryzyko na pewno jest wyższe. Z czym zresztą dane było mi się spotkać.
Ja kupuje Mann Filtron Bosch. Teraz kabinowy akurat jakis blueprint ale kabinowy nie robi zbytnio różnicy