Europa ma 100% zawsze chyba że ktoś wyrzucił :D
USA jak ktoś wyżej napisał loteria ale najszybciej po szybie: nie ma kamery nie ma radaru :V Ew z window stickera
Printable View
Europa ma 100% zawsze chyba że ktoś wyrzucił :D
USA jak ktoś wyżej napisał loteria ale najszybciej po szybie: nie ma kamery nie ma radaru :V Ew z window stickera
Ok to najwidoczniej mam łatwiejsze auto do kradzieży bo mam FCW z hamowaniem i kamerkę, Myślałem że na samej kamerce ogarnie :p Dzięki Panowie za rozjaśnienie :)
Moja Giulia przypłynęła wreszcie z USA, więc pora skompletować brakujące elementy. Największy problem mam z lampami. Prawa jest nienaruszona , za to lewej brak. Decyzja zapadła, żeby znaleźć lewą ze stanów. I tu rodzi się pytanie, jakiej szukać? Prawa ( tak którą mam) ma oznaczenie 50557098, doszukałem się informacji, że jest to Bi-xenon 25W (choć na aukcjach widziałem też inny opis, więc jest to do weryfikacji)
Czy byłby w stanie mi ktoś określić jaki numer powinna mieć lewa lampa? Czy szukać konkretnie jednego numeru, czy lampy o innych oznaczeniach też mogę brać pod uwagę?
Numerow jest duzo zamiennych, trzebs zwracac uwage na to czy sa 2 puszki (afls 35w) czy jedna (25w).
Jesli masz 25w to zrob 25w eu na legal, tylko panel eu z reg reczna oprocz lam i jest tip top.
Aha, byly wersje z wieksza iloscia czarnych wstawek tez.
Na pewno mam 25W, pytanie tylko czy xenon, czy bi-xenon? Jeśli uda mi się znaleźć odpowiednią z USA, to takie zostawię. Jeśli będzie z tym problem, rozważę EU
Tak, doczytałem, że są lampy ciemniejsze (coś mi się wydaje, że mogę takie mieć) Nie mam możliwości na żywo tego porównać z innymi. Czytałem, że mają trzy literowe oznaczenie. Tylko nie bardzo wiem, gdzie tego oznaczenia szukać?
jest tylko bi-xenon - masz przesłonę uchylną elektromagnesem która otwiera xenona na długie i to sie nazywa bi-xenon
oznaczenie lamp to był kod w ePer 5EW czy coś takiego, nie jest to napisane na lampie. Nawet nie interesowałem czym dokładnie jedne i drugie się różnią, poszukaj po auckcach albo ogłoszeniach aut różnic w wyglądzie, a może ktoś podpowie/ma fotki pokazujące różnice? albo po prostu kup takie co wydlądają jednakowo.
natomiast zostawianie lamp usa to jednak takie trochę druciarstwo (sorki, piszę szczerze). to kiedyś się skończy na skp, a i przy poważniejszym wypadku i sprytnej drugiej stronie, policjancie, prokuratorze czy ubezpieczycielu który będzie chciał się wykpić, może tez się zemścić. no ale Twoja sprawa.
Zrób jak epsonix napisał: wymień obydwie na europę, a usa sprzedasz na allegro - jest na to popyt. Lista numerów lamp europejskich była wielokrotnie na forum m.in. tutaj https://www.forum.alfaholicy.org/sho...=1#post2260216
W zależności od tego na jakim wygwizdowie mieszkasz albo przegląd przejdziesz albo będziesz musiał jeździć i szukać stacji, która zrobi przegląd.
Dziękuję za odpowiedzi. Przyznam, że zasialiście u mnie ziarno wątpliwości, i może jednak skłonię się do tych lamp z EU. Temat do rozważenia.
Mam kolejne pytanie, tym razem odnośnie lamp tylnych i ich przeróbki. Czy w okolicach warszawy, bądź wschodniego Mazowsza jest ktoś do polecenia zajmujący się tym tematem? Parę ogłoszeń widziałem, ale może ktoś, kto już to przerabiał ma kogoś sprawdzonego?