-
w tym samochodzie jest tyle przyczyn, że lepiej chyba nie wiedzieć bo będziesz chciał się pozbyć szybko samochodu...
Wydawanie kasy w błoto, nie kilku złotych tylko setkami a i tak na gó.... bo już takie te alfy są!! trzeba kupić nowszą 159 i bez problemu!!
Ja u siebie miałem naprawdę nie dozniesienia sytuację, tzn już nie falowała, ale wariowała na biegu jałowym.
Tzn, że obroty dopierdzielały do 2000obr/min na jałowym i to było makabryczne!
Po wymianie rozrządu i wariatora oraz po czyszczeniu przepustnicy po raz kolejny jak i resecie parametrów ECU oraz adaptacji dalej wariowała tymi obrotami!!!
Po podłączeniu jakiegoś interfejusu zostały zmienione nastawy na zapłonie, nie wiem co ale pomogło!! Alfa się uspokoiła, a reset prędzej nie pomagal różnymi programami, nic!! A ten interfejs pomógł, nie wiem czy to możliwe ale działa!
jak narazie mam przejechane 200km i jest ok, czasami zafaluje ale czasami (zauważyłem gdy np. chodzi wentylator, ale czasmi też przy wyłączonym)
Już wszysko było sprawdzane i wymieniane, przed tym wszystkim bo również od samego początku miałem problem z falowaniem
Mam nadzieję że już nie powróci to do mojej AR !!
-
Jak ktoś ma blisko do mnie to chętnie powalcze z takim przypadkiem, moja 156 juz mnie opuściła ale udało mi się to w niej złagodzić. W innych sztukach też weliminowalem.
Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk
-
Znalazłem faceta który wgra mi nowszy flash do ECU. Centralkę będę miał zaprogramowaną nowszym softem na środę, wtedy przeprowadzę wymianę ECU i powiadomię czy coś się zmieniło.
-
a ja ogarnołem temat falowania bez aktualizacji ecu jakby ktoś chciał zapomnieć o falowaniu to zapraszam do Radomia na pw
-
Twój pierwszy post i rozwiązanie tematu który ciągnie się od 2009 roku :D
Gratuluję :D
Zlot AH w 2014 odbędzie się w Radomiu !! - Masowe usuwanie falowania
P.S. Wszyscy tu chcemy pamiętać o falowaniu...
-
mam kolege któremu zrobiłem poprosze żeby potwierdził tu na forum
-
Super :D
Już wiemy że falowanie da się wyleczyć :)
Koledzy nam to potwierdzą :)
Tylko nie rozumiem o co chodzi.... Chcesz zarobić ? Jak tak to ile ?
Ten Twój kolega to pewnie też zarejestrowany jest od listopada 2013 ?
Czy może dopiero się zarejestruje ?
-
kolega to zapalony alfista wiec pewnie jest na tym forum już długo a ja to fan motoryzacji i rozwiązywania zagadek w autach. i nie ukrywam ze kwestia dogadania odnośnie kosztow i moge wam pomóc z tym uporczywym problemem
-
Czyli jednak kasa...
Ile ? Chciałbym się dogadać...
Sama wycieczka do Radomia to dla mnie ok 200zł
-
zaviaseq!do mnie masz bliżej:D