159 dostała nowe AC i OC
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Printable View
159 dostała nowe AC i OC
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Wymienione gumy stabilizatora tylnego na PU i w końcu cisza założone też letnie 17:D
Moja Bella zaczęła "mulić od dołu więc dzisiaj wyczyściłem czujnik ciśnienia doładowania i jak zawsze pomogło. Chyba w końcu wytnę EGR-a.Załącznik 225362Załącznik 225363
Wczoraj wpadł nowy rozrząd a dziś zmieniłem olej +ar9100
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
W ciagu kilku ostatnich dni wpadly nowe opony na lato, lozysko tyl prawy wraz z czujnikiem abs oraz serwis klimy. Wiosno witaj...
Mam silnik 2.0 JTDM. Nie ma problemu aby dostać się do tego czujnika. W 1.9 JTDM jest podobnie.
Zdejmuję górna osłonę silnika, odłączam "-" klemę akumulator, odpinam wtyczkę od czujnika, odkręcam wkręt, którym jest przymocowany i wyciągam czujnik, tyle.
W moim silniku czujnik jest naprzeciwko filtra paliwa, w górne części kolektora dolotowego. Załącznik 225382Załącznik 225383
Zrobiłem jej pierwsze zdjęcia na wydawalni chwilę po tym jak przyjechała do salonu :D
Załącznik 225395
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...lfa_white.html
Nakleilem naklejki oryginalne na przed i pas, filtr kabinowy , odgrzybilem klime oraz zamontowalem wzmacniacz antenowy. Po tym ostatnim zabiegu okazalo sie ze wcale tak mało nie jest stacji radiowych jakby sie wydawalo.
Wysłane z mojego 5015D przy użyciu Tapatalka