-
witam kolegów ze Śląska, mam prośbę o sprawdzenie Alfy 159 - rozmawiałem dziś ze sprzedawcą, mówi konkretnie i nie ukrywa drobnych niedociągnięć. Z rozmowy wynika, że auto ma malowaną maskę, poza tym drobne rysy i zwykłe ślady użytkowania, technicznie sprawne. Dostałem raport auta z pełną historią serwisową (mogę przesłać na skrzynkę). Po auto chciałbym podjechać w sobotę. Nie dysponuję kompem ani czujnikiem lakieru więc jeśli ktoś z Was nudzi się w sobotę i chciałby mi pomóc to będę wdzięczny, poza tym proszę o info do którego ASO w pobliżu Zabrza mógłbym podjechać by sprawdzić Włoszkę. z góry dzięki za pomoc.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-0...C34078304.html
-
Witam. W czwartek jadę na oględziny ar 159 w Zabrzu. Byłby ktoś chętny do rzucenia okiem razem ze mną? godziny w okolicy południa
Druga sprawa. może ktoś polecić jakiś rzetelny serwis , gdzie zerknął jak trzeba na autko?
-
niestety nie znalazłem na Śląsku pomocnych alfaholików, ja sprawdzałem swoją w ASO Alfa/Fiat w Gliwicach. Trwa to ok godziny ale autko prześwietlone i to za śmiesznie niską cenę - dałem 221zł
-
Witajcie, co myślicie o tej 147 ?
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-...tml#b1f40d220f
Na poniedziałek jestem umówiony na wstępne oględziny, obecnie jest w serwisie z powodu lekkiego wycieku z tego co mówił właściciel.
Jak myślicie dlaczego napis 147 jest po niewłaściwej stronie ? Myślicie że może być warta tych pieniędzy ?
-
Zwróć uwagę na praktycznie pusty (przynajmniej tak na zdjęciu widać) zbiornik wyrównawczy cieczy chłodzącej
-
Nie wiem czy PRIV doszedł więc wysyłam posta jeszcze tutaj :)
Po zdjęciu faktycznie ciężko ocenić ale będę miał to na uwadze, bo stan płynu chłodzącego jak i innych cieczy musi być w normie, wszystko jest ważne, każdy szczegół. A jak myślisz czy umiejscowienie znaczka po prawej stronie może być niepokojące ? To będzie moja pierwsza Alfa i nie chcę wtopić pieniędzy, a 147 to moje marzenie.
-
Siema. Mam pytanie o to autko - http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...tml#a878ab6028 Czy ktos zna samochód i moze sie wypowiedziec, ewentualnie czy ktos z forumowiczow podjechalby ze mna na ogledziny- jazde probna? To ma byc moja pierwsza Alfa i zupelnie nie wiem na co zwracac uwage. Jestem z Dabrowy wiec mam blisko, ale bede dostepny dopiero ok 10 wrzesnia. Za pomoc postaram sie oczywiscie jakos zrewanzowac. Pozdrawiam.
-
Kamilllll
Pseudo dla znajomych lolo
Fajny chop :-)
Autko serwisowane min u kolegi george11
Odpycha sie fajnie
Jezdzilem nie raz.jako pasazer
Potwierdzam naprawy / wymiany itp
Lakierniczo lolo to pedant - po malej rysie w 147 lakierowal drzwi bo mialo byc cycus glancus
W 156 byle stuk powodowal u niego bol glowy i zaraz szukal winnej czesci i wymienial
Ogolnie bralbym pod powazna uwage.jak bym byl na kupnie
Na 99% to on
-
Zgadza sie , własciciel ma na imie Kamil :) własnie takiej odpowiedzi potrzebowałem. Teraz tylko musze sie modlic zeby jej nikt nie sprzątnąl do wrzesnia :D
-
Podjedz , sprawdz gdzie zechcesz
Jak wyjdzie tak jak oczekujesz to
Zadatek/zaliczka i po sprawie
Z Lolem sie dogadasz bez problemu