Dlatego ja się przy tym nigdy nie spieszę. Pierwsze co robię to odkręcam korek i zabieram sie za wymiane filtrów czy innych rzeczy które sobie zaplanowałem. Po jakiś 30 - 40 zakręcam korek i dopiero wlewam nowy.
Printable View
Dlatego ja się przy tym nigdy nie spieszę. Pierwsze co robię to odkręcam korek i zabieram sie za wymiane filtrów czy innych rzeczy które sobie zaplanowałem. Po jakiś 30 - 40 zakręcam korek i dopiero wlewam nowy.
Ja wymieniam olej na zasadzie odkręcam korek i na drugi dzień zalewam dopiero. Mi się z wymianą nigdy nie spieszy.
Po kilku dniach od wymiany oleju mogę już napisać że po zalaniu Shell Helix Ultra 5w30 silnik pracuje zdecydowanie ciszej. Z tym że nie wiem jaki olej był wcześniej i jak długo, ale podczas wymiany wymieniacz powiedział że nie wyglądał już zbyt dobrze.
Nie znalazłem tu nic na ten temat, w tej chwili mam zalany olej castrol magnatec diesel 10W40, przejechałem na nim 10 tyś km i nadszedł czas na zmianę. Podobno olej który mam zalany nie jest dobrym olejem do tego auta (1.9 JTDm 16v), czy mogę przejśc na olej o lepkości 5W30/40? Różne są opinie jedni mówią że tylko lepkością w górę inni że zawsze taki sam a ja nawet nie wiem jaki był zalany przed castrolem
śmiało możesz przejść, a jeśli masz DPF to nawet powinieneś
bez żadnych płukań? który będzie lepszy na takie przejście 5W30 czy 5W40
159 2007 rok 1.9 16v z dpf-em bez egr-u przebieg około 190 tys km
pytanie za 100 pkt - jakie sklepy internetowe polecacie ?
zaopatrywał się ktoś w sklepie motul krakow ? www.motul.sklep.pl
Dobry 5w30 z C3, przed wymiana płukanie, i ewentualnie dodatek do paliwa wspomagający wypalanie DPFu.
Trzeba być naprawdę skończonym, nie napisze kim, żeby do takiego silnika zalać olej w żaden sposób nie spełniający podstawowych wymagań silnika.
Napisz jakim konkretnie MOTULem jesteś zainteresowany, na pewno pomogę. :)