2.2 JTS da rade po miescie zmiescic sie w 12.3-5/100. W trasie nawet blizej 7/100.
Printable View
2.2 JTS da rade po miescie zmiescic sie w 12.3-5/100. W trasie nawet blizej 7/100.
1,9 JTDM 150 KM z 2007 roku z przebiegiem 80 000 km, czy może lepiej 2.2 JTS z tego samego rocznika, z nalotem rzędu 85 000 km, ale ok. 4 000 droższego? Która jednostka w AR 159 jest ekonomiczniejsza pod względem serwisowania, ogólnej eksploatacji, a także bardziej żywotna?
JTDM na pewno jest ekonomiczniejszy jeżeli chodzi o spalanie...natomiast serwisowanie auta zawsze będzie droższe w wersji z dieslem (i turbiną) wszystko zależy ile robisz rocznie km jeżeli koło 30tyś to bierz diesla jeżeli mniej to myślę, że bardziej zadowolony będziesz z JTS.
Dzięki wielkie o taką informacje mi chodziło pozdrawiam jak coś znajdę to napewno się pochwale pozdrawiam !
Ja sprzedaje swoja 2007 rok, 1.9 JTDm (120@157) za 33 (zawieszenie dopiero co zrobione) :) napalilem sie na qtronica najlepiej w kombi ze wzgledu na rodzaj dzialanosci niestety musze miec cos z wyzszym bagaznikiem i skladanymi siedzeniami.
Byłem dzisiaj na ogledzinach alfy z tego ogloszenia
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-6-b...C25007426.html
Komis MM Mysłowice
Na miejscu okazało sie ze do ceny trzeba doliczyc 2 tys za oplaty, przebieg 130k (pewnie okaze sie tyle to w 2 lata przejechal).
Kierownica ostro wytarta w jednym miejscu, srodek niezle wyplakowany, a z zewnatrz pracownicy malowali jakims czarnym scierwem odpryski (cos na ksztalt lakieru do paznokci).
Rocznik 2008 (pewnie rocznik 2007 a pierwsza rejestracja 2008, ale to sie okarze po sprawdzeniu vin), silnik jak i osprzet wypucowany.
Malutkie pekniecie na tylnim zderzaku (na dlugosci 4 mm). Auto na stalowych felgach + kołpaki.
Nie jestem mechanikiem, ale stan ogolny wydawał mi się niezły. Sprzegło łapało ładnie od dołu, biegi wchodziły płynnie, zawieszenie nie wydawało niepokojących dzwiekow. Po skreceniu na maksa kół w lewo i prawo tez nie bylo zbytnio czegos słychac (maglownica chyba ok). Auto paliło od strzała. Błędów brak. Przy gaszeniu auta bez sprzęgła nic nie było słychac ani nie szarpalo autem (tak sie wstepnie sprawdza dwumasówke, jesli zle mowie to mnie poprawcie).
Jutro jade do ASO na sciezke przedsprzedazowa do Ganinex Katowice.
Auto niby swiezo sprowadzone drugi dzien w komisie, a z miesiecznego ubezpieczenia zostalo 15 dni, wiec co robilo przez ostatnie pół miesiąca :>, co o tym sadzicie?
Ogolnie wlasciciel jak i pracownicy nie sprawiali probelmu i zarzekali sie ze nie maja nic do ukrycia...
Mam jeszcze jedno pytanie do Was, czy śróby od mocowania pasu przedniego były fabrycznie malowane czy były surowe ? Sprawdzałem w podobnym autku tylko ze benzyna i tam sroby tak samo były surowe. Pas przedni w niektorych miejscach pokrywala lekka rdza ale to samo bylo w benzynie.
Witam.
Co sądzicie o tych egzemplarzach?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jtd...C24926945.html
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...469806384.html
szczególnie zastanawia mnie ta pierwsza z Rzeszowa. Był bym w stanie dać zbliżone pieniądze, jednakże za to co jest napisane w ogłoszeniu... co o tym sądzicie?
i czy warto było by dać za tą TI 50 tys.?
Melonik, jezeli ta TI rzeczywiscie ma 83 tys przebiegu i jest w dobrym stanie to 50 tys na pewno warto na nia wydac.